• AKP’nin “tavşana kaç, tazıya tut” politikası…

    Aydın BŞB’nin AK Partili meclis üyeleri Nisan ayı toplantısında kamu yararı alanların imara açılmasına olumlu oy kullanırken Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan’ın oylamanın üzerinden iki hafta geçtikten sonra konuyu eleştirmesi “Bu ne lahana turşusu bu ne perhiz” dedirtti.

    21:19:46 | 2017-04-28

    AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında ek gündem maddesi ile getirilen ve AK Partili üyelerin de dahil MHP ve CHP’li üyelerin oyları ile alınan imar kararlarını eleştirdi.

    İL BAŞKANI VE VEKİLLER NEREDE?

    İl Başkanı Ömer Özmen ve AK Parti Milletvekillerinin sessiz kaldığı, AK Partili Meclis üyelerinin “tavşana kaç tazıya tut” politikaları ile kamu yararı alanların imara açılmasını AK Parti İlçe Başkanı’nın eleştiri konusu yapması “laf olsun torba dolsun siyaseti” olarak değerlendirildi.

    AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan’ın, Mimar Sinan ve Ata Mahallelerinde kamu yararı için tahsis edilen alanların imara açılmasını eleştirmesi inandırıcı bulunmazken, “İl Başkanlığı partisinin meclisteki gurubuna söz geçiremezken ve kamu yararı alanların imara açılmasında AK partili üyelerin oy kullanmasına söz etmezken Efeler İlçe Başkanının sözde eleştiri yapması işgüzarlıktan öte bir şey değildir. Aydın’da kamu yararı alanlar ranta dönüştürülüyor AK Parti’nin gerek meclis üyeleri gerekse milletvekilleri Mustafa Savaş, Abdurhman Öz ve Mehmet Erdem’den ses çıkmıyor. Her şeyi eleştiren Milletvekili Mustafa Savaş hani nerede? Özlem Çerçioğlu Aydın’da koltuğunda sağlam oturuyorsa AK Parti’nin basiretsiz siyaseti sayesindedir” eleştiri ve yorumlarını da bebareberinde getirdi.

    TRİBÜNLERE OYNANIYOR..

    Aydın’da kamu yararına tahsis edilmiş arsaların ticarete açılması karşısında başta AK Parti’nin İmar Komisyonu Başkanı olmak üzere diğer meclis üyelerinin tepkisiz kalması ve imara açılması için oy kullanması ortada dururken harici eleştirilerin hiçbir anlam ifade etmeyeceği ve bu tür eleştirilerin “tribünlere oynamak” olduğu şeklinde yorumlanıyor.

    AK Parti Efeler İlçe Başkanı Aytaç Arslan’ın Büyükşehir Meclisinde alınan imar kararlarını “Kamusal alanların ticaret ve konut imarına dönüştürülmesi ve bu alanlar üzerinden rant elde edilmesinin yanlışlığı ortadadır” diyerek eleştirmesi kargaları bile güldürecek cinsten… Büyükşehir meclisine hakim olamayan AK Partililer konuyu mecliste eleştiremezken Aytaç Arslan’ın hariçten gazel okuması “parti tabanından gelen tepkilerin gazını almak” olarak değerlendiriliyor.

    İşte Aytaç Arslan’ın o eleşritisi:

    “Aydın büyükşehir ve Efeler belediyesi, yerel seçimden bu yana geçen 36 ay içerisinde vatandaşlardan gelen parsel odaklı imar planı değişiklik taleplerinin dışında, planlama konusunda neredeyse hiçbir şey yapmamıştır, planlamadan yoksun öngörüsüz ve şehirciliği bilmeyen bir yönetim anlayışına teslim olmuş bir belediyecilik söz konusudur.

    Bilindiği gibi İlimizde yerel idarelerinen önemli aktörü büyükşehir belediyesidir. Diğer belediyeler ve kamu kuruluşları arasında köprü olması, alt belediyelerin taleplerini karşılaması, vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almasını sağlayacaktır. Bu açıdan ilimiz genelinde, 1/25.000 ve eksik olan alanlarda 1/5.000 ölçekli imar planlarının bir an önce tamamlanması gerekmektedir.

    Merkez mahallelerde bulunan mevcut yapılaşmanın çok eski olması, artan nüfusla orantılı olarak ihtiyaç duyulan gerekli araç ve yaya yollarının yapılamaması bu sorunu artırmaktadır. Bu durumun aşılmasının en kolay yolu, yeni ve planlı olarak inşaa edilecek, modern, alt yapısı, yolları, otoparkları, oyun alanları, okulları, alış-veriş merkezleri ve turizm tesislerinin, düşünüldüğü yeni bir şehir oluşturulmalıdır.

    Mimarsinan mahallesi, modern şehircilik düşüncesi ile 20 yıl önce bu ilkeler ile tasarlanmıştır. Büyükşehir belediyesinin nisan ayı oturumunda; imar planında sosyal-kültürel ve spor amaçlı merkez olarak planlanan ve kullanılmakta olan 1673 ada içerisinde 8.374 m2 yüzölçümlü 8 nolu parsel oluşturularak, 9 kat konut imarına dönüştürmesi, kabulü mümkün olmayan bir karardır. Gerek şehircilik ilkelerine, gerekse bu bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına uygun değildir. Yine Ata mahallesi, 1986 ada, 1 parsel de bulunan ve belediye hizmet alanı olarak planda işaretlenmiş olan alanın ticaret ve konut alanına dönüştürme kararı da kabul edilemez.

    Bu alanlar, kullanım amacına ve metrekaresine göre, aynı bölgede olmak şartıyla eşdeğer bir alan tesis edilmeden dönüştürülemez. Ayrıca kamu yararına kullanılması gereken bir  alanın bu şekilde ticari bir meta haline getirilmesi çok yanlış bir uygulamadır.

    Bu nedenle, önerilen plan değişiklikleri, mutlaka mekansal planlar yapım yönetmeliğine, kamu yararına uygun olmalıdır. Bu haliyle büyükşehir belediyesince kabul edilen plan değişiklikleri, kamu vicdanına ve yararına göre uygun değildir. Tarafımızca kabul edilemez. Kamusal alanların ticeret ve konut imarına dönüştürülmesi ve bu alanlar üzerinden rant elde edilmesinin yanlışlığı ortadadır. Efeler belediyesinin kendine ait bir hizmet binasının olmadığı, fen işleri ve diğer hizmet birimlerinin daha verimli çalışmasına uygun arsa aradığı bir dönemde, belediye hizmet alanı olarak ayrılan parsellerin ticaret ve konut alına dönüştürülmesi çok üzücüdür. Sonuç olarak bu değişikliklerden vazgeçilmesini, Büyükşehir Belediyesinin bu yanlışından vazgeçmesini bekliyoruz.”

    Bu açıklamadan sonra adama sormazlar mı “Partininiz Büyükşehir Meclis Üyeleri mecliste neden dut yemiş bülbül gibi oluyorlar” diye…