• Alıcık: “Tarımın ana vatanı Nazilli’dir..”

    Ege Bölgesi’nin tarım, hayvancılık ve gıda teknolojileri sektörüne damgasını vuracak olan Exponaz Agro Tarım Fuarı’nın açılışında konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Nazilli tarımın anavatanıdır” dedi.

    17:03:06 | 2018-01-20

    Türkiye’de tarım denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan, Nazilli’de düzenlenen Exponaz Agro Tarım Fuarı, Eşref Özel Çok Amaçlı Kapalı Alanı’nda açıldı.

    Açılış törenine Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Yenipazar Kaymakamı Cevat Çelik, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt, çevre il ve ilçelerin birlik ve oda başkanları, dernek ve kooperatif başkanları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

    Nazilli Belediyesi Mehteran Takımı ve halk oyunları ekiplerinin gösterisi ile başlayan törende konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, tarım fuarının tüm Nazilli’ye hayırlı olmasını dileyerek, “Gerçekleştirmiş olduğumuz Tarım Fuarı, Nazilli için geç kalınmış bir etkinlikti. Çünkü Nazilli tarımın anavatanıdır. Burası Mevla’nın cennetidir. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’de bahsi geçen incirin ve zeytinin başkenti Nazilli’dir. İşte sadece bu bahsettiğimiz konular bile düşünüldüğünde kentte bir Tarım Fuarı daha önce düzenlenmeliydi. Ancak geç de kalınmış olsa fuarımızı bugün burada gerçekleştiriyor olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum. Sonunda Nazilli fuarına kavuşmuştur” dedi.

    “AYDIN HAK ETTİĞİNİ ALAMIYOR..”

    Aydın’ın hak ettiğini alamadığına vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Başkan Haluk Alıcık, “Bir siyasetçi olarak şunu belirtmek istiyorum ki Aydın’a bir havaalanı şart. Bu havaalanında sadece kargo faaliyeti bile olsa buradaki çiftçilerimiz ihya olur. Çiftçinin cebi para dolar, karnı da tok olur. Bunun yanı sıra Aydın, ürünlerini marka olarak pazarlara sunmakta da güçlük çekiyor, burada bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Örneğin, kestane. Geçtiğimiz günlerde Bursaspor bizi ziyarete geldiğinde bize kestane getirdiler, bizler ise iadeyi ziyaretimizde kendilerine kestaneli incir götürdük. O dönemde Ertuğrul Sağlam takımın başındaydı ve gülüştük. Kendilerine dedik ki kestanenin ana vatanı da Aydın’dır. Bugün Nazilli çok önemli tarım ürünlerimizden biri olan incirin başkenti konumundadır. İncir borsasına Nazilli hakimdir. Türkiye’de 73 bin ton incir ihraç edilirken bunun 51 bin tonu Nazilli Borsası’nda işlem görüyor. İşte bu değerlerimizi çok daha iyi pazarlayabilmek, üreticimize daha büyük katkılar sunabilmek için işte bu fuarlarımızı düzenliyoruz” diye konuştu.

    Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük de konuşmasında, “Nazilli hem bir tarım kenti hem de tarıma dayalı sanayisinin gelişmekte olduğu bir kent. Tarladan soframıza, marketlerimize, uluslararası piyasalara sunulan tarım ürünlerinin ve bu ürünler için üretilmiş makine ve teknolojilerinin sergilendiği bir fuar gerçekleştiriyoruz. Bu fuar Bölgemize, Aydın’a, Nazilli’ye ve en nihayetinde de üreticilerimize büyük katkı sağlayacaktır. Bu anlamda fuara destek veren, katılımcısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

    Aydın İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü’nün de birer konuşma yaptığı fuar yarın sona erecek.

    Nazilli’de ilki gerçekleşen fuara 128 firma yaklaşık 640 marka ile katıldı.