• “Çanakkale şanlı destanımızın adıdır..”

    AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 18 Mart Çanakkale Şehitleri’ni Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı dolayısı ile yayınladığı mesajında, “Çanakkale Zaferi, dönemin en modern ordularını dize getiren, 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destandır” dedi.

    19:40:20 | 2018-03-17

    Milletvekili Savaş mesajında, “Gerek 15 Temmuz gecesi FETÖ ihanet çetesine karşı sergilenen kahramanlıklar, gerekse Afrin harekatı sürecinde 7’den 70’e milletimizin tüm fertlerinin seferber olması, Çanakkale ruhunun bu topraklarda ne kadar diri, ne kadar canlı olduğunu bir kez daha göstermiştir" dedi.

    Milletvekili Savaş 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla anarken Çanakkale destanının bütün kahramanlarını bir kez daha rahmetlele yad etti.

    Savaş, Çanakkale Zaferi’nin, dönemin en modern ordularını dize getiren, 'Çanakkale Geçilmez' sözünü tarihe nakşeden şanlı bir destan olduğuna vurgu yaparken, “Cumhuriyetimizin kurucu Atatürk’ün kelimeleriyle Çanakkale 'bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan' büyük bir zaferin adıdır. Kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin üstün fedakârlıklarıyla Çanakkale’de elde edilen eşsiz başarı, İstiklal Savaşımızı da zafere ulaştıracak direniş ruhun ilham kaynağı olmuştur” dedi.

    Milletvekili Savaş mesajının devamında şunları kaydetti:

    Yedi düvele karşı istiklal ve istikbal mücadelesi verdiğimiz, mehmetçiğimizin Afrin’de destan yazdığı bu önemli süreçte Çanakkale Zaferimizin anlamını ve önemini bir kez daha idrak ediyoruz. İstiklal ve istikbal mücadelemiz söz konusu olunca gerisinin teferruat olduğunu bugün bütün bir dünya bir kez daha görüyor. Vatan topraklarımızı şehadetleriyle ve asil kanlarıyla yıkayan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, hiç bir zaman göklerden inmeyecek ay yıldızlı al bayrağımızı saygı ve gururla selamlıyorum.”