• Çevre İl Müdürü sen ne iş yaparsın?

    Didim’de bir otele yapılan kaçak içki baskını, kaçak inşaatların da yeniden sorgulanmasına yol açtı. Kaçak içki imal ederek müşterilerine sattığı belirtilen otel işletmesi 150 bin lira para cezası ile geçiştirilirken Aydın Çevre İl Müdürlüğü’nün de Didim’deki kaçak inşaatlara gör yumduğunu ortaya çıkardı. Kaçak içki baskını yapılan bu otele Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Didim Belediyesi Fen İşleri ve Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin ne zaman denetim yapacağı kamuoyunda merak edilmeye başlandı.

    19:56:18 | 2019-06-29

    İHA, 22 Hazira’da abonelerine şöyle bir geçti...

    “Didim ilçesinde, polisin bir otele düzenlediği operasyonda çok miktarda kaçak içki ile malzeme ele geçirilirken; olayla ilgili olarak 5 şüpheli gözaltına alındı. 

    Edinilen bilgiye göre; Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü KOM Grup Amirliği ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde, ilçe faaliyet gösteren bir otelde yapılan aramada 37 adet dolu vaziyette 1 litrelik rakı ve votka şişeleri, 32 adet yarım dolu vaziyette 1 Litrelik rakı ve votka şişeleri, 80 adet boş şişe, 1 adet 5 litre etil alkol, 21 adet 1 litrelik etil alkol, 2 adet 1,5 litrelik pet şişede yarım dolu vaziyette rakı, 779 adet 2,7 ml alkol aroması,7 adet 45 ml alkol aroması, 1 adet boş 45 ml alkol aroması, 6 adet boş 2.7 ml alkol aroması ele geçirildi. 

    Olayla ilgili olarak Ş,A., M.A., M.D. ve C.Ö., isimli şüpheliler ile otelin Genel Müdürü M.M. hakkında 5607 sayılı Kanuna Muhalefet suçundan yasal işlemler başlatıldı." 

    Ayrıca Aydın Tarım İl Müdürlüğü’nün, müşterilerine kaçak içki satan otel işletmesine 150 bin liralık ceza kesildiği de belirtilerek 5607 Sayılı Kanun kapsamında işlem yapıldığı belirtildi.

    Öte yandan söz konusu otel işletmesinin kaçak kola, soda gibi v.s içeceklerini de kaçak imal ettiği belirtilirken kaçak işçi çalıştırdığı da iddia edildi.

    SGK’nin kaçak işçi çalıştırdığı iddia edilen bu otele yasal işlem uygulamadığı öğrenilirken Aydın Çevre İl Müdürlüğü’nün de kaçak imal edilen inşaat bölümleri için hiçbir işlem yapmadığı ortaya çıktı.

    KAÇAK İNŞAAT İHBARI VAR..

    Gazetemize gelen ihbarlarla kaçak içki imal eden otelin kaçak olarak inşaatlar yaptığı ve imal edilen kaçak bölümlere başta Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olmak üzere Didim Belediyesi İmar ve Fen İşleri Müdürlüğü ile yapı Kontrol Şube Müdürlüğü’nün denetim yapmadığı iddia edildi. İhabarcılar ayrıca, kaçak içki baskınıyla anılan otel binansının dışında kalan tüm yerlerinin kamuya ait olduğunu, haksız bir şekilde otel sahipleri tarafından işgal edildiğini öne sürdüler.
    Aydın’da son günlerde jeotermal enerji santrallerine denetim yapmadığı ile ismi gündeme gelen ve hakkında Aydın 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde silahla tehdit suçlaması ile dava açılan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al’ın sadece bu otel değil İmar Affı kapsamına sokulmaya çalışılan birçok inşaatlar üzerinde de denetimler yaptırmadığı yada yapılan incelemerle üzerlerinin kapatıldığı iddiaları ortaya atıldı.

    Gazetemizde “Didim’deki kaçak yapılara kim dur diyecek?” şeklinde yapılan haberlere de duyarsız kalan Aydın Çevre İl Müdürlüğü, “2017 yılından önceki binaları kapsayan ‘İmar Barışı Kanunu’ Didim’i ‘Kaçak yapı cennet’ne çevirdi. İmar Barışı’nı fırsata çeviren açıkgözler Didim Belediyesi yetkililerinin göz yumması ve Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de konuya duyarsız kalması sonucu deyim yerinde ise ilçede bir imar katlamı yapıyorlar” şeklindeki yazılarımıza da duyarsız kaldılar.

    Yasal görevlerini yerine getirmeyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü başta olmak üzere Didim Belediyesi ilgili-yetkili görevlilerini Aydın Valiliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Turizm Bakanlığı’na ihbarda bulunuyor Cumhuriyet Savcılarının da dikkatlerine sunuyoruz.