• Ediz Hun Nazilli’de hayranlarıyla buluştu..

    Nazilli 8. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali’ne katılan ünlü sinema oyuncusu Ediz Hun Yaşamda dostluk ve sevgi deneyimlerini anlattı..

    13:42:50 | 2017-03-30

    Nazilli Belediyesi tarafından 8.’incisi düzenlenen Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali’nin konuğu, Çevre Bilimci ve Sinema Oyuncusu Ediz Hun yaşam, dostluk, sevgi ve kalkınma sürecinde doğa insan ilişkileri hakkında konuştu.  Salonu dolduran hayranlarına zaman zaman esprili bir dille Türk sinemasını da eleştiren Ediz Hun sinemayı bıraktıktan sonra birçok araştırma yaptığını ve kitap yazdığını, insanlarla ve doğayla iç içe vakit geçirdiğini anlattı.

    Uzun yıllar akademisyen olarak üniversitede ders verdiğini belirten Ediz Hun, Atatürk’e olan sevgisi hakkında da konuşurken, “1999-2002 yıllarında mecliste çevre komisyonunda çalıştım, bu nedenle Aydın’a çok gelip gittim. En çok hayranlık duyduğum bölge, güzel insanlar, çağdaş insanlar. Atatürkçü insanlar sizlersiniz. ‘En yüce Türk Atatürk’ diyerek Gazi Mustafa Kemal’i selamlayan insanları görünce çok duygulandım” dedi.

    Ediz Hun’u kızı Gökçen Alıcık ile birlikte dinleyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık program sonunda Ediz Hun’a çiçek takdim ederek 8. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivaline katılmalarından dolayı teşekkür etti.

    Her davranışı ile sıcak ve samimi olan mütevazi sanatçı, usta oyuncu  Ediz Hun söyleşisinin ardından kitaplarını imzalayarak, hayranlarıyla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.