• Ertürk: “Dertleri şov yapmak..”

    Meral Akşener'in kuracağı yeni partinin Aydın'daki oluşumun başındaki isim olan Ahmet Ertürk, dün gece yaşanan AP Genel Başkan Yardımcısı Kıvanç Özel'e yönelik saldırı iddiasının kesinlikle doğru olmadığını ve bu iddiadaki asıl amacın yeni kurulacak partiden rahatsızlık duyan bazı çevrelerin kendisi nezdinde Akşener hareketini ve partiyi yıpratmak amacıyla yapılan bir girişim olduğunu ifade etti.

    19:36:45 | 2017-08-29

    Memleketi Aydın'a gelerek basın toplantısı düzenleyen ve "Gelsin bizim partinin ilçe başkanı olsun" diyerek Meral Akşener'i eleştiren AP Genel Başkan Yardımcısı Kıvanç Özel'i telefon ile arayıp kendisi ile yüz yüze görüşmek için yerini öğrendiğini daha sonra tek başına oturduğu kafeye gittiğini ve burada aralarında sadece sözsel anlamda bir tartışma yaşandığını, fiziki bir hareket veya müdahalenin asla yaşanmadığını ve tartışmanın büyümemesi için kafeden ayrıldığını dile getiren Ahmet Ertürk karakolluk oldukları iddialarının ise doğru olmadığını söyledi.

    Kendisini ve duruşunun Aydın'da herkes tarafından bilindiğini, hiçbir zaman şiddet ve kavgadan yana bir anlayış veya davranış içinde olmadığının altını çizen Ertürk, “hareketimizin ve partimizin oluşumunun ve yeni iktidar yürüyüşünün önüne geçmek isteyen odakların maşaları olmak ve böylece menfaat sağlamak isteyen bazı tipler karga misali bekledikleri fırsatı yakalamak için bizim hassasiyet ayarlarımız ile oynayacak açıklamalar yaparak hadlerini aşmışlar ve buna gösterdiğimiz insancıl tepkimizi art niyetli kullanmaya çalışmışlardır... Makamı, mevkisi ve kullandığı sıfatı ne olursa olsun hiç kimse kendisini en puslu havalarda bile memleket sevdasına adamış sayın büyüğümüz Meral Akşener için küçümseyici veya hakaretvari cümleler kullanamaz, kullanmaya cüret eden de insani sınırlar içerisinde hakettiği tepki ve cevabı görür..." dedi.

    Yaşananların tamamen yalandan ve hayalden ibaret bir senaryo olduğunu belirten Ahmet Ertürk gazetemize yaptığı açıklamada şöyle dedi:

    "Aynası iş olan kişinin lafına bakılmaz elbette ama had diye de bir sınır vardır. Bizim üzerimizden kendine iktidardan prim sağlamaya çalışanlara asla müsaade etmeyiz ve hoşgörü göstermeyiz... Bu tipler kişisel bazı kaygılar nedeniyle durumdan vazife çıkararak böyle bir oyun sergilemeye ve şov yapmaya çalışmışlardır. Bunun için de maalesef basın mensuplarının da habercilik hassasiyetlerini kullanmaya çalışmışlardır. İddia edildiği gibi benim bu kişilere ne bir tek tehditvari sözsel tepkim ne de fiziki müdahalem olmamıştır. Olaydan sonra karakolluk olduğum iddiaları ise gerçeği yansıtmamaktır. Görüşmeden sonra tokalaşarak ayrılmamın hemen ardından kurgulanmış bir senaryoyu sergilemişlerdir. Gerçeklerin çok yakında ortaya çıkacağını ve yalancıların mumunun yatsıya kadar bile yanmadığını hep birlikte göreceğiz."

    (Hasan KADİFE)