• 6 MİLYAR DOLARLIK TEŞEKKÜR

    Egeli ihracat şampiyonları ödüllerini ilk kez Başbakan’dan alacak. 54 firmaya 57 ödül verilecek...

    13:30:22 | 2015-01-30

     

    Ege Bölgesi’nin 2014 yılında gerçekleştirdiği 18.8 milyar dolarlık ihracata, 6 milyar dolarlık katkı sağlayan ihracat şampiyonları Ege İhracatçı Birlikleri tarafından ödüllendirilecek. 31 Ocak 2015 Cumartesi günü İzmir Kaya Termal Oteli’nde düzenlenecek olan ödül töreninde Ege İhracatçı Birlikleri üyesi 54 firma, 57 ödülün sahibi olacak. İhracat şampiyonlarının ödüllerini Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci verecek.

     

    Ege İhracatçı Birlikleri, 2014 İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni’nde sektörlerinde en fazla ihracat gerçekleştiren ilk üç firmaya ödül verilecek. Ödül Töreni’nde geçmiş yıllarda olduğu gibi Ege İhracatçı Birlikleri toplamında en fazla ihracat gerçekleştiren firma, dış ticaret sermaye şirketi ve en fazla ihracat gerçekleştiren imalatçı-ihracatçı firma da ödül alacak.

     

    İlk kez Başbakan katılıyor

     

    Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ege İhracatçı Birlikleri’nin 2004 yılından bu yana düzenlediği “Ege İhracatçı Birlikleri İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreni”nin bu yıl 11. kez düzenlendiğini ödül törenlerinde ilk kez Başbakan katılımı olacağı için heyecanlı ve gururlu olduklarını söyledi.

     

    “Amacımız, 210 ülkeye yıllık 18.8 milyar doların üzerinde ihracat yapan Ege Bölgesi ihracatçılarını motive etmek, ihracatçılarımızın Türk ekonomisine, istihdamına, büyümesine verdiği katkının kamuoyunda daha net bir şekilde anlaşılmasını sağlamak” diyen Ünlütürk, “Bu yıl Ege İhracatçı Birlikleri’nden ödül alacak 54 firma 2014 yılında Ege İhracatçı Birlikleri’nden 6 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. EİB’nin 2014 yılında kayda aldığı ihracatın yaklaşık yüzde 48’ine imza attılar. İhracat şampiyonlarımızın emeklerine bu ödüllerle teşekkür etmiş olacağız” şeklinde konuştu.