• Moda Tasarım Yarışması’nda heyecan dorukta...

    EİB Moda Tasarım Yarışması, modanın 8500 yıllık mabedi Yeşilova Höyüğü’nde final yapacak...

    13:44:25 | 2017-05-04

    Türk Hazırgiyim sektörüne genç, yenilikçi tasarımcı yetiştirme misyonu üstlenen EİB Moda Tasarım Yarışması’nda final heyecanı yaşanıyor.

    5 Mayıs 2017 Cuma gecesi İzmir’in ilk yerleşim yeri, modanın 8500 yıllık mabedi Yeşilova Höyüğü’nde EİB XII. Moda Tasarım Yarışması’nın final defilesi yapılacak. Final Defilesi’nde bu yılki ana tema “Re-FORM”u tasarımlarında en güzel ifade eden tasarımcıyı Türk moda dünyasının ünlü isimleri belirleyecek.

    Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş’ın başkanlık yapacağı jüride; Ünlü Moda tasarımcıları Gamze Saraçoğlu, Gül Ağış, Dilek Hanif, Özlem Kaya, Ayşe Deniz Yeğin, Hatice Gökçe, Gökçe Güner, Sakıp Sabancı Müzesi Ürün Tasarımcısı Bige Ökten, Kreatif Direktör Ceyda Balaban, Stil Danışmanı Ece Sükan, İzmir Moda Tasarımcılar Derneği Başkanı Dilek Süslüer ve Üniteks Tekstil’den Gamze Ünsal yer alacak.

    Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen EİB XII. Moda Tasarım Yarışması’nın final defilesinin kareografisini ise Öner Evez üstlendi. Sunucu olarak ise Ece Sükan görev yapacak.

    EİB XII. Moda Tasarım Yarışması”nın final defilesinin yapılacağı Yeşilova Höyüğü ise; İzmir’in ilk yerleşim yeri olma özelliği yanında 8500 yıl önce kadınların ilk kez giysilerini dokumaya başladıkları dokuma tezgâh ağırlıklarından mühürlerine kadar binlerce eserin ortaya çıkartıldığı bir alan. Moda Tasarım Yarışması Final Defilesi, İzmirliler tarafından yeterince bilinmeyen Yeşilova Höyüğü’nün tanıtımına da katkı sağlayacak. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği bu süreçte Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bornova Belediyesi ile işbirliği yapıyor.

    EİB XII. Moda Tasarım Yarışması’nın final defilesinde genç tasarımcılar; Berrin ÖZER, Dilara KARACA, Ece METİNER, Ece DÖRTKÖŞE, Elif UYSAL, Emre PAKEL, Harun ÇİFÇİ, İpek ÇETİNOYAR, Özgün İNCEOĞLU ve Yağmur AYSAN’ın “Re-FORM” temasına göre hazırladıkları tasarımlar yarışacak. Konuklar, defile sonrasında After Party’de keyifli bir geceyi sonlandıracak.

    Finalde; yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü ise 5.000 TL para ödülüne sahip olacak. Ayrıca dereceye girecek tasarımcılar, Ekonomi Bakanlığı’nın onayı halinde yurt dışında eğitim fırsatına da sahip olabilecek.