• ÖZGÜR KIYAT KONSERLERİ

    ÖZGÜR KIYAT; HALK KONSERLERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

    21:45:52 | 2012-07-23

    Ocak ayında çıkarttığı “Brass Bu İşleri” albümü ile büyük beğeni toplayan, baritondan tenora uzanan ses rengiyle dikkatleri çeken başarılı müzisyen Özgür Kıyat’ın; “Özgür Kıyat ile LTB Yaz Konserleri” tüm hızıyla sürüyor. Kıyat’ın, Ayvalık’tan sonra yeni rotası, 26 Temmuz Perşembe akşamı Dikili, 27 Temmuz Cuma akşamı Foça, 28 Temmuz Cumartesi akşamı Güzelbahçe, 30 Temmuz Pazartesi akşamı Kuşadası. Belediyelere ait meydanlarda ücretsiz gerçekleşecek konserlerin başlama saati ise 21:30.

    Kendisini “sanatçı” değil “sevdalı” olarak adlandıran Özgür Kıyat; etnik, evrensel ve popüler tınıları kaynaştırdığı şarkılarını; Aguşev Orkestrası eşliğinde, 10 tatil beldesindegerçekleşecek “Özgür Kıyat ile LTB Yaz Konserleri”nde müzikseverlerle buluşturacak.

    Ruhi Su dinleyerek büyüdüğünü belirten sanatçı, Su’nun “Türküleri geliştirmek ve genişletmek lazım” sözünden yola çıkarak, sadece yerel enstrümanları kullanarak halk şarkılarını geniş kitlere yaymanın mümkün olmadığını düşünüp Halk şarkılarının orijinal yapılarını bozmadan, onları evrensel enstrüman ve müzikle birleştirerek evrenselleştiriyor.  

    “Özgür Kıyat ile LTB Yaz Konserleri”;31 Temmuz Salı akşamı Didim’de, 1 Ağustos Çarşamba akşamı Turgutreis’te, 2 Ağustos Perşembe akşamı Bodrum Ortakent’te, belediye meydanlarında gerçekleşecek konserlerle devam edecek. Turne, 3 Ağustos Cuma akşamı Datça Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek konserle sona erecek. Tamamı ücretsiz olarak müzikseverlerle buluşacak olan konserlerin başlama saati ise 21:30.