• Seçimler, Kalkınma ve Ekonomik Projeler…

    Yukarıda yapılan ittifakların yerelde nelere mal olacağını hiç bir kimse kestiremiyor. Piyasalar tehlike çanları çalmaya son sesiyle devam ederken, Millet işsizlik konusunda oldukça rahatsız durumda.

    09:22:27 | 2019-01-02

    Üç ay sonra ülkem yerel seçimlere gidiyor.  Adayların birçoğu belli oldu. Partilerin sözcülerine ve adayların konuşmalarına baktığınızda, ülkemizin, şehirlerimizin kalkınmasına dair hiçbir konuşmaya rastlayamıyorsunuz.

    Seçmenler neye göre oy kullanacaklarını bilemiyorlar. İktidar üretime dair proje eksikliği çekerken, Devletin bekasından ve ulaşımdan başka hiçbir şeyden bahsedemiyor. Muhalefet, sadece iktidarın olumsuzluklarından bahsederek seçimlere giriyor.

    Yukarıda yapılan ittifakların yerelde nelere mal olacağını hiçbir kimse kestiremiyor. Piyasalar tehlike çanları çalmaya son sesiyle devam ederken, Millet işsizlik konusunda oldukça rahatsız durumda.

    Bizler ise, yapılması gerekenleri, küçücük aklımızla vermeye devam ediyoruz. Çoğu zaman dikkate alınmasa da, bundan böyle proje üretemeyenlerin yazılarımızı okumalarını ve işe yarar gördüklerini kullanmalarını istirham ediyoruz.

    Yazılarımızda her zaman olduğu gibi, sadece eleştiri değil çözüm yollarını da sunuyoruz.

    Şimdi sunacağımız fikrimizin, proje konusunda ülkemizin önünü açacağı konusunda eminiz.

    Sayın Cumhur Başkanımızın kaç tane Danışmanı olduğunu bilemiyorum. Kendileri, 24 saat işçine 48 saatlik işleri sığdırmaya çalışırken, o saygı değer danışmanları neler yapıyor bilemiyorum.

    Eğer Sayın Cumhurbaşkanım, “Kıymetli danışmanlarına ve Değerli Milletvekillerine, her ay, kalkınmaya ve üretime dair bir proje getireceksiniz” diye talimat verecek olurlarsa; hem seçim öncesi hem de seçim sonrası önümüzün açılacağına inanmaktayım.

    Diğer yandan,  Muhalefet Partilerinin Sayın Başkanları da aynı şekilde, Danışmanlarına ve Vekillerine aynı talimatı verecek olurlarsa onlarında seçim öncesi, sadece iktidarı eleştirmek yerine neleri yapacaklarını ve ülkemize dair projelerinin neler olduğunu anlatmaları önlerinini açacağına inanıyorum.

    Efendiler, bu ülkenin yüzde sekseni, asgari ücretin altındaki bir gelirle, hayatlarını idame ettirirken, siz Danışmanlara ve Vekillere harcayamayacağınız kadar gelir sağladıklarını unutuyorsunuz.

    Sizleri, gerek iktidar partilerinin gerekse muhalefet partilerinin vekilleri olarak, meclise gönderenler; gününüzü gün edesiniz ya da orada yatasınız diye göndermiyorlar. İktidar partisinde iseniz çözüm üretmek zorundasınız. Muhalefette iseniz, alternatif projeler üretmek zorundasınız.

    Ülkem oldukça güç ve sıkıntılı bir dönemden geçiyor. İktidar, dış sorunların altında ezilmemek için uluslararası devlerle mücadele ediyor. İşsizlik ve ekonomik sorunlar ne yazık ki kaldırılamayacak ağırlıklara ulaşmak üzere.

    Durum böyle iken yapılması gereken şeyler artık, yol, park ve benzeri, Milletimizin kesesine doğrudan katkıda bulunmayan yatırımlar olmamalıdır.

    Yasalarla, köylümüzün ürünlerini yerinde değerlendirecek. Bir gün içinde satılma zorunluluğundan çıkaracak. Bir yıl, raf ömrü kazandıracak fabrikaların kurulmasında yerel yönetimlerin de ortak olmasını sağlayacak kooperatiflerin önü açılmalıdır.

    Köylümüzün ürünlerini işleyecek fabrikalar, köylü, yerel yönetimler ve Devlet ortaklığı ile kurulmalıdır.

    Köylümüzün bu kooperatiflere yatırdığı para batmamalıdır. Köyde toplanan sermaye kadar yerel yönetimlerde sermaye koyarak ortak olmalıdır. Devletimiz de bir o kadar para koyarak sorunu köylerimizde çözmeliyiz.

    Şehirlerden köylere geri göçü sağlamalıyız. Tarımsal ürünlerimiz değerini bulurken, büyük şehirlerdeki sosyal sorunları ortadan kaldırmalıyız.

    Haydi Sayın Cumhurbaşkanım, haydi sayın Muhalefet parti başkanlarım, her vekilinizden, her danışmanınızdan, ayda bir kalkınmaya dair proje isteyiniz. Onlar da çevresinden ve yöresindeki insanlardan projeler istesinler. Ülkemizde üretim artsın, işsizlik bitsin, kalkınma ivme kazansın.  

    Yeni yılımız, sağlıklı, huzurlu, mutlu ve sıkıntısız olsun inşallah.