• SHOPPİNG FEST RÜZGARI KALE’DE…

    Ankara Alışveriş Festivali’nin (Ankara Shopping Fest-ASF) rüzgârı Ankara Kalesi'nde esti. Festivalin ikinci günü etkinlikleri tarihi Ankara Kalesi’nde yapıldı.

    12:23:59 | 2014-08-31

     

     

    - MEHTERAN TAKIMININ MARŞLARIYLA BAŞLAYAN ANKARA ALIŞVERİŞ FESTİVALİ ETKİNLİĞİ’NE KATILAN ATO BAŞKANI BEZCİ, KALE ESNAFINI GEZDİ. BEZCİ, TRANSANATOLİA YARIŞININ BAŞLAMA BAYRAĞINI SALLADI.

     

    31 Ağustos 2014 - Ankara Alışveriş Festivali’nin (Ankara Shopping Fest-ASF) rüzgârı Ankara Kalesi'nde esti. Festivalin ikinci günü etkinlikleri tarihi Ankara Kalesi’nde yapıldı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, “Ankara Kalesi’nin manevi olarak da maddi olarak da değeri vardır. Kale bizim için çok önemlidir” dedi.

     

    ASF kapsamında gerçekleştirilen Ankara Kalesi şenlikleri renkli gösterilerle start aldı. ATO Başkanı Salih Bezci, ATO Başkanı Vekili Koray Güngör Şanal, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Recai Kesimal, ASF Komisyon Başkanı Yüksel Tavşan, komisyon üyeleri ile Ankara  Kültür ve Turizm İl Müdürü Doğan Acar’ın katıldığı şenlikte önce  Mehteran Takımı marşlar eşliğinde yürüyerek kale kapısına geldi. Mehteran takımının burada marşlar ve vurmalı çalgılarla gerçekleştirdikleri gösteri vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile izlendi.

     

    Mehteran gösterilerinin ardından ATO Başkanı Salih Bezci, festival hakkında bilgi verdi. Ankara kalesinin önemine değinen Bezci, “Ankara Kalesi’nin manevi olarak da maddi olarak da değeri vardır. Kale bizim için çok önemlidir. İnşallah festival etkinlikleriyle Ankara turizmi canlanır ve kalenin de ekonomik değeri artar” dedi.

     

    Ankara Kalesi ve keçisinin Ankara’nın önemli iki temsil figürü olduğuna dikkat çeken Bezci, Ankara Ticaret Odası olarak bu iki figürün yer aldığı bir hediyelik kalemlik seti yaptıklarını anlattı. Bezci, Ankara Kalesi esnafını temsilen Ömer Uçman’a bir kalemlik seti hediye etti. Daha sonra kale esnafını gezerek sohbet eden Bezci, Ankara Kulübü seğmen gösterilerini izledi ve antika arabalar sergisini gezdi.

     

     

     

    -ASF’DE TRANSANATOLİA RALLİSİ-

     

    ASF etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Transanatolia Rallisi gösteri yarışları ise ANKAPARK alanında yapıldı. ATO Başkanı Salih Bezci ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Recai Kesimal, yarış öncesi ralli aracıyla deneme sürüşü gerçekleştirdi.  

     

     

    Yarış startlarını, ASF bayraklarıyla ATO Başkanı Bezci ve ASF Komisyon Başkanı Tavşan’ın verdiği özel seyirci etabını İtalyan sürücü Alessandro Botturi kazandı. Botturi, ASF özel ödülünü Salih Bezci’nin elinden aldı.