• “SÜPER İNCİR” FİLMİ VİZYONA GİRİYOR

    25 Temmuz Perşembe günü galası gerçekleştirecek “Süper İncir” filmi 26 Temmuz’da vizyona girecek.

    21:11:40 | 2013-07-15

    İnternette tıklanma rekoru kıran Süper İncir reklam filminin, Aydın'ın tanıtımı için aynı isimle çekilen uzun metrajlı filmi de tamamlandı. Filmin, 26 Temmuz’da sinemalarda vizyona gireceği bildirildi.

    Filmin Fragmanı



    Yönetmen Kerem Sarı, (ADÜ) Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü'nde görevliyken çektiği “Süper İncir” reklam filmi sosyal medyada tıklanma rekorları kırması üzerine bir süre önce Aydın'ın tanıtım filmini çekmek için yola çıktı. Sarı'nın 4 Ekim 2012 tarihinde, valilik, belediye, ticaret odası, sanayi odası, ticaret borsası ile ilçe belediyelerinin desteği ile çekimlerine başladığı uzun metrajlı “Süper İncir” filmi tamamladı. Figüranlarla birlikte 200 kişinin rol aldığı, çekimleri eski başbakanlardan Adnan Menderes'in memleketi Çakırbeyli Köyü ve Aydın'ın tarihi mekanlarında yapılan film, İstanbul'daki stüdyo çalışmalarının ardından vizyona girmeye hazır hale geldi. Sosyal medyada büyük beğeni toplayan 1 saat 20 dakikalık filmin fragmanı da izlenme rekoru kırdı.

    Yaklaşık 400 bin liraya mal olan filmin, 26 Temmuz'da vizyona gireceğini belirten yönetmen Kerem Sarı, amaçlarının Aydın'ın unutulmaya başlamış değerlerini hatırlatmak, dayatılan süper kahramanların yerine gerçek karakterleri canlandırmak ve Aydın'a özgü ürünleri tanıtmak olduğunu söyledi.

     

    Filmde, Aydın'ın dünyaya mal olmuş tarihi mekanlarının yanı sıra zeytini, inciri ve kestanesini tanıttıklarını belirten Sarı, “Uluslararası boyutta ses getirecek bir film yaptığımızı düşünüyoruz. Özen Film tarafından 20 kopya ile 26 Temmuz'da izleyicimizle buluşacağız. ‘Bu film gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzünde yaşayan insanlara armağan olsun’ sloganıyla bu filmi tüm Aydınlılar'a armağan ediyoruz” dedi.

    FİLMİN KONUSU

    Filmden Bir Bölüm



    Başrolü Volkan Baş, Coşkun Kemer, Gülnihal Demir, Nihat Kapız ve Ece Yentür paylaştığı Ege ve şivesinin kullanıldığı komedi türündeki filmin konusu şöyle:

    “İhtihar etmeden önce Mısır'dan getirdiği uzmanlara öldürdüğü platonik aşkı Euterpe ve sonrasında kendi cesedini mumyalatan Seikilos, 2 bin yıl sonra bir çobanın yanlışlıkla mezarını açması sonucu gözlerini bir Ege köyünde açar. Sevgilisi Euterpe'yi mezarında bulamayınca aramaya çıkan Seikilos, efe dedesinin kahramanlık hikayelerinin etkisi altıda kalan ve süper kahraman olma hayalleriyle kendisini ispatlamaya çalışan Mustafa adlı genç ile köyün kızlarından Hatice için mücadeleye girişir..."