• ‘’Turunç Çiçeklerinin kokusu yerine, Çürük yumurta kokusu duyuyoruz’’.

    CHP Aydın İl Kongresi’nde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Çerçioğlu, jeotermal enerji santrallerine verdiği 60 günlük sürenin sonunda ölçüm sonuçlarını açıkladı.

    16:14:46 | 2020-02-09

    CHP Aydın İl Kongresi’nde konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu  önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Çerçioğlu, jeotermal enerji santrallerine verdiği 60 günlük sürenin sonunda ölçüm sonuçlarını açıkladı. 

    Biz güzelim turunç çiçeklerinin kokusu yerine çürük yumurta kokusu duyuyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ARTEK ve TÜBİTAK tarafından Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yeterlilik raporlarını yayınlıyorum. Hidrojen Sülfür renksiz, çürük yumurta kokusu olan zehirleyici bir gazdır. Nefes darlığı, KOAH ve akciğer kanserine neden olur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sınır değerini 20 mikrogram m3 olarak belirlemiş. Biz iki türlü ölçüm yaptık. Bir sabit bir de geçici. Bütün ölçümlerimizin yerleri bellidir. Koordinatları hepsinin mevcuttur. Sınır değeri neydi, 20’ydi.

    Germencik’te sınır değeri 2 ölçümde de üstünde. İncirliova’da 3 noktada üstünde. Efeler sınır değerinin üstünde. Sultanhisar sınır değerinin üstünde. TÜBİTAK, diğer firma ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortak ölçümleridir. Koordinatlarını veriyorum; İtiraz ederler. Bizim amacımız Aydınlılar olarak havamızın kalitesinin daha iyi olmasını istiyoruz. Çürük yumurta kokusunu duymak istemiyoruz. Çürük yumurta kokusu bizi rahatsız ediyor. Bizim derdimiz bu. Yoksa, amacımız bağcıyı dövmek değil. Ülkemizin enerjiye ihtiyacı var, farkındayız. Ama bu üretimi yaparken insan sağlığına zarar vermemeniz gerekiyor. Bizim mücadelemiz bu. Ölçüm yapan kurumlar. %67 olması gerekenden daha fazla Germencik’te. Efeler’de %20 daha fazla. TÜBİTAK’a da itiraz edecek halleri yok herhalde. Ben daha ne yapayım. Buharkent- Salavatlı bölgesinde bir tık altında çıktı sınır değerlerinin. Ölçümlerimiz 365 gün devam edecek. Her gün ölçüm yapmaya devam edeceğiz. Aydın halkıyla da paylaşacağız. Değerleri yüksek olan firmalar, cebinizden daha fazla para harcayıp zehirlemeyin kardeşim bizi. Biz bu mücadelemizi yapmaya devam edeceğiz” dedi.