• ZEYTİNYAĞI TANITIM GRUBU ANADOLU YOLLARINDA

    Zeytinyağı tüketiminde hedef kişi başı tüketimi 2 kg.’dan 5’e çıkarmak...

    15:37:53 | 2014-12-30

     

    Zeytin ve zeytinyağı üreticisi ülkeler arasında en az zeytinyağı tüketimine sahip olan Türkiye’de zeytinyağı tüketimini arttırmak isteyen Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, “Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli” isimli proje kapsamında Anadolu’da tadım etkinliklerine devam ediyor. Tadım etkinliklerinin dördüncüsü, 27-28 Aralık 2014 Cumartesi-Pazar günleri Trabzon’un en popüler Alışveriş Merkezlerinden biri olan Forum Trabzon AVM'de gerçekleştirildi.

     

    Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK)’nin, Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK)'nin hibe desteği kapsamında hazırladığı "Zeytinyağı: Sağlıklı ve Lezzetli" isimli projesi kapsamında bugüne kadar Anadolu'nun dört farklı şehrinde tadım etkinlikleri düzenlendi. İlki 6-7 Aralık 2014’te Erzurum'da Erzurum AVM'de ikincisi 13-14 Aralık 2014 tarihlerinde Kayseri’de Forum Kayseri AVM’de, üçüncüsü 20-21 Aralık 2014’te Diyarbakır’da Ceylan Karavil Park AVM’degerçekleştirilen iç tanıtım etkinliklerinin dördüncüsü ise 27-28 Aralık 2014 tarihleri arasında Trabzon’da Forum Trabzon AVM’deyapıldı.

     

    Trabzonluların yoğun ilgi gösterdiği tadım etkinliği kapsamında Uluslararası Zeytin Konseyi'nce akredite edilen Aydın Ticaret Borsası Laboratuvarı Tadım paneli üyeleri Burcu Keser ve Gözde Şahin’in katkılarıyla ZZTK standında lezzet tadımları yaptırılarak, kaliteli ve sağlıklı zeytin ve zeytinyağı ile ilgili bilgiler verildi.

     

    İki gün süren etkinlik boyunca yüzlerce kişiye zeytinyağı tadımı yaptırılırken,  tüketicilerin kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri ve kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgi edinmeleri sağlandı.

     

    ZZTK Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, Trabzon’da gerçekleştirilen etkinlik sırasında, katılımcıların; sadece salatalarda zeytinyağı kullandıklarını, zeytinyağının önemli kısmının da zeytinyağı üretilen bölgelerden getirttiklerini ifade ettiklerini belirtti.Bu nedenle; benzer aktiviteleri 2015 yılı içerisinde Ordu, Giresun, Samsun, Zonguldak illerinde de yapılmasını planladıklarını ifade eden Gündeş, “UZK’dan alınan hibe desteği kapsamında Aralık ayı süresince gerçekleştirdiğimiz iç tanıtım etkinliklerimiz oldukça verimli geçti ve çok olumlu tepkiler alındı. Söz konusu etkinliklerimiz kapsamında 500’ü aşkın tüketiciye tadım eğitimleri verildi. Komitemiz, ülkemizde kişi başı 2 kg olan zeytinyağı tüketimini 5 kg.’a çıkarma çalışmalarına 2015 yılında da sektörün tüm bileşenlerinin katkılarıyla devam edecek” şeklinde konuştu.