• Asfalt dosyasına müfettişler geliyor

    İçişleri Bakanlığı Aydın BŞB asfalt ihalelerini mercek altına aldı.

    08:12:41 | 2024-06-26
    • Aydın BŞB’nin son yaptığı asfalt ihaleleriyle ilgili iddialar, İçişleri Bakanlığı’nca inceleme altına alındı.

    Bilindiği gibi medyada yer alan haberlerde bir yıl önce kurulan bir şirketin maliyeti 300 milyon olan işleri 1 milyar 300 milyon liraya yapıldığı iddialara konu olmuştu. Bunun yanında ihale şartnamelerinin adrese teslim yapıldığı da delilleriyle ortaya konulmuştu.

    Haberleri ihbar kabul eden İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili deneyimli müfettişleri harekete geçirdiği bilgisine ulaşıldı.

    SÜLEYMAN SOYLU AYRINTISI

    Öte yandan yine ulaşılan iddialara göre soruşturmaya konu asfalt ihalelerinde adı geçen Durnabaş ailesinin Süleyman Soylu'ya yakın isimler olduğu öne sürülüyor.

    Bilindiği gibi yaklaşık 4 yıl önce tanık beyanları sonrası dönemim Teftiş Kurulu Başkanı Arif Yıldırım tarafından Özlem Çerçioğlu'nun soruşturmanın akıbeti açısından açığa alınması gerektiği tespiti, haberlere konu olmuştu. Fakat Süleyman Soylu dönemindeki bu raporlar tozlu raflarda bekliyordu.

    Görev devir tesliminden sonra ise tanık beyanları ve delillerin yer aldığı bu dosyalarla ilgili İçişleri Bakanlığı Aydın BŞB’deki bazı görevliler hakkında soruşturma izinleri vermişti.