• Aydın, Bacasız değil, Bacalı Fabrika istiyor…

    Dün dediklerini unuttu, bugün ‘’10 fabrika kurduk diyor’’. Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yapmış olduğumuz MUSTAFA SAVAŞ’ IN PROJESİ FİYASKO ÇIKTI haber’inden kısa süre sonra, Mustafa Savaş, ilgili proje merkezini ziyaret etti.

    19:37:27 | 2019-12-27

    Dün dediklerini unuttu, bugün ‘’10  fabrika kurduk diyor’’.

    Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yapmış olduğumuzMUSTAFA SAVAŞ’ IN PROJESİ FİYASKO ÇIKTI haber’inden kısa süre sonra, Mustafa Savaş, ilgili proje merkezini ziyaret etti.

    Ak Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Çağrı Merkezi’nin 10 fabrika demek olduğunu dile getirdi.

     

    Dün böyle demişti,

    ‘’ Mustafa SAVAŞ, ‘’İlk etapta planlanan 300, daha sonra 500 kişi. Sonra 700 derken, bir yıllık dönem içinde 1000 kişiye ulaşacak bir istihdam, iş kapısı’’ demişti,

    Ancak; Bu sayıların yerinde yeller esiyor.

    Bügün böyle,

    “Hep konuşmalarımızda ilimizin üretim, istihdam ve ihracat kapasitesini artırmak adına mücadele ettiğimizi ifade ediyoruz. Bu çalışmalarımızın meyvelerini ve sonuçlarını görmek bizleri mutlu ediyor. Firma sahipleri geldiler burada yatırım yaptılar’’.

    Nasıl bir yatırımsa pek anlayamadık. Birkaç masa, birkaç sandalye, Bina eski bizim Köy Hizmetleri Atölyelerimiz. Kira veriyorlarmı onuda kamuoyu adına soruyoruz. Artık Valilik makamı’mı cevap verir, Mustafa bey’mi bilmem.

    ‘’Böyle bir tesisi Aydın'a kavuşturdular. Gençlerimize iş alanı yarattı. Şu an burada yaklaşık 200 kişi çalıyor’’,

    Hani 1000 kişi çalışacaktı ??  Hani tarih vermiştiniz.

    ’bacasız fabrika demek. 20'şer kişiden 10 tane fabrika demek. Firmanın hedefi yaklaşık 750-1000 civarında gencimizi çalıştırmak. Çalışan gençlerimizin sayısı arttıkça daha mutlu oluyoruz" dedi.

    Bu arada sayın Milletvekiline bir ayrıntıyıda hatırlatalım; orada işe alınan çocuklarımızın ilk aylarda maaşları asgari ücretin yarısı kadar, sizce neden…