• AYDIN TİCARET BORSASI PARİS SIAL FUARINDA

    AYDIN TİCARET BORSASI SIAL FUARINDA

    13:27:01 | 2014-10-25

     

     

    Fransa’nın başkenti Paris’te 18-23 Ekim tarihlerinde gerçekleşen Uluslararası SIAL Gıda, İçecek, Gıda Ekipmanları, Teknoloji ve Hizmetleri fuarına, Aydın Ticaret Borsası üyelerinden oluşan 12 kişilik heyet KOSGEB Yurtdışı İş Gezisi desteği ile katılım sağladı.

     

    SIAL fuarında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. İkili iş görüşmelerinde Aydın Ticaret Borsası heyetinden bazı firmalarış bağlantıları gerçekleştirdi.

     

    Aydın Ticaret Borsası’nın üyeleri İş gezisi programı çerçevesinde Paris Ticaret Odası’na yaptıkları ziyarette firmalarla tanışma ve bilgi paylaşımında bulunma fırsatını yakaladı.

     

    Borsası üyelerinden Ardes Zeytincilik A.Ş. adına katılım sağlayan firma yetkilisi  Seda Renklidağ yaptığı açıklamada, Paris SIAL fuarının daha önceki yıllarda ülkemiz açısından negatif olduğunu, ancak bu yıl Türkiye stant ve Türk ziyaretçi sayısının daha dikkat çekici bir hale geldiğini söyledi.

     

    Muharrem Deniz ise, "Fuarda birçok Türk Firması hijyen, kalite ve gıda teknolojileri ile dünya gıda pazarında söz sahibi olduğumuzu gösterdi. Cin mısırda geçtiğimiz yıllarda Amerika ve Arjantin ürettikleri mısırların % 20’sinİ Türkiye pazarında satmaktaydı. İş gezisi kapsamında yaptığım görüşmeler neticesinde Amerika’nın üç büyük popcorn firmasının ülkemizde bayiliğinin bulunmadığını öğrendim. Bu durum popcorn üretiminde ülkemizin ithal eder durumdan ihraç eder duruma geçtiğini göstermektedir. Fuarda dünya pazarındaki gücümüzü, kalitemizi görmek bizleri mutlu etti. Memnun bir şekilde döndük" dedi.

     

    SIAL Fuarı'na Aydın Ticaret Borsası'ndan şu firmaların katılımı sağlandı: Ardes Zeytincilik A.Ş.- Everta Tarım Ür. Ltd. Şti.-Paşa Can Et Ltd. Şti. - Yeşil Yıldız Tar. Ür. Ltd. Şti.- Aktuna Gıda İşl. Ltd. Şti.- Çevik Gıda Ltd. Şti, -Günaydınlar Org. Ltd. Şti.- Ar Petrol Koll. Şti.- Erkan  Aslan, Fevzi Çakaloğlu, Emir Deniz, Mahmut Uğraş.