• Aydın Valiliği’ne ihbar ediyoruz...

    Didim’de “İmar Barışı”nı fırsata çevirmesine göz yumulanlar arasında Medusa Disko da yerini aldı. Yapı Kontrol Şube Müdürü Ahmet Yılmaz’ın göz yumması ile denize sıfır alanda iki katlı bir yapı ve 2 bin metrekare alan kazandırılan Medusa Disko’nun imalatlarının 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapıldığı iddia edilirken “Rant ve rüşvet” söylentilerini de beraber getiriyor.

    18:52:40 | 2019-07-14

    31 Aralık 2017 tarihinden önceki binaları kapsayan “İmar Barışı Kanunu” Didim’i “Kaçak yapı cenneti”ne çevirirken, İmar Barışı’nı fırsata çeviren açıkgözler Didim Belediyesi yetkililerinin göz yumması ve Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de konuya duyarsız kalması sonucu deyim yerinde ise ilçede bir imar katlamı yapıyorlar.

    Didim’de “İmar Barışı” bahanesi ile harıl harıl kaçak katlar inşa edilirken öte yandan “İmar Barışı”nı fırsata çevren açıkgözlerin Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve Yapı Kontrollerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz’ın göz yumması ile Didim’de adeta bir imar katliamı yaşanıyor. Rant uğruna her türlü imar aykırılığına meyilli müteahhitlerin fırsata dönüştürdüğü “İmar vurguna” ise Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri sessiz kalıyor.

    Didim’de “İmar Barışı”nı fırsata çevirmesine göz yumulanlar arasında Medusa Disko da yerini aldı. Yapı Kontrol Şube Müdürü Ahmet Yılmaz’ın göz yumması ile denize sıfır alanda iki katlı bir yapı ve 2 bin metrekare alan kazandırılan Medusa Disko’nun imalatlarının 31 Aralık 2017 tarihinden sonra yapıldığı iddia edilirken “Rant ve rüşvet” söylentilerini de beraber getiriyor.

    Çağlar Yıldırım’ın sahibi olduğu Medusa Disko’nun yasaya aykırı kaçak inşaatını Didim Belediyesi legal hale getirme gayretine girerken Denize sıfır 2 bin metrekare alanla ilgili Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri de hiçbir işlem başlatmadı.

    AYDIN VALİLİĞİNİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ..

    Didim’de imar affı yasası kapsamı dışında yapılan kaçak yapıların araştırılması ve denetlenmesi için bir kez daha Aydın Valiliği ve Çevre-Şehircilik İl Müdürlüğü’nü bir kez daha göreve davet ediyor, İmar Barışı Yasasına aykırı yapıların tespit edilerek seviye tespit tutanakları imzalanan inşaatların ve bu inşaatları yapan müteahhitlerin incelemeye alınarak İmar Barışı’na uymayanların tespit edilmesini kamuoyu adına talep ediyoruz.

    31 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe giren İmar Barışı’na aykırı tüm yapıların ortaya çıkarılması, hangi müteahhitlerin seviye tespit tutanaklarının imzalandığı ve kimlere iskân ruhsatı verildiğinin ortaya çıkarılması için Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Taha Al’ı, 2018 ve 2019 yılında yapılan inşaatları incelemeye alması için göreve davet ediyoruz.

    Ayrıca Didim’de yasaşanan bu konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın dikkatlerine sunuyoruz.