Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, gazetemizde yayınlanan “Acemi Süvari” başlıklı yazı üzerine Aydın Gündem’e özel açıklama yaptı.
Başkan Alıcık, yazıda bazı konuların doğruları yansıtmadığını belirterek Nazilli kamuoyunu gazetemiz aracılığı ile bilgilendirdi.
“At binenin, kılıç kuşananındır”deyimini hatırlatarak söze başlayan Başkan Alıcık, göreve geldiklerinde Nazilli Belediyesi’ni kasasında 250 bin lira para ile devraldıklarına vurgu yaparken şu anda 70 milyon (trilyon) lira bütçe hizmet verdiklerini söyledi.
“Kamu kurum ve kuruluşlarına borcu olmayan belediyeyiz”vurgusuyla açıklamasını sürdüren Başkan Alıcık. Nazilli Belediyesi’nin ayda 4,5 milyon (trilyon) lira tahakkuk gerçekleştirdiğini ve ayda 1,5 milyon (trilyon) lira borç ödediklerini kaydetti. Başkan Alıcık, tahsilatın yüzde 86 oranında gerçekleştiğini ifade ederek, “Bu oran Nazilli Belediye tarihinin en yüksek rakamıdır” dedi.
Bütçenin yüzde 30’unun yatırıma dönüştürüldüğünü açıklayan Başkan Alıcık, “Bizim dönemimizde Nazilli Belediyesi hizmet üreten, yatırım yapan kurum haline gelmiştir. Naz-Kent Projesi, Fen Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Huzurevi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Nazlı Su Fabrikası ve su ishale hattı, Hal Binası, Mobesa Kamera, Arslanlı kanalizasyon işi, Alzhemeir Merkezi, Genelevin kaldırılması, Pınarbaşı Düğün Salonu, 19 katlı binanın faaliyete geçirilmesi, bulvar ve parkların yapımı, araç parkının yenilenmesi gibi önemli hizmetler dönemimizde gerçekleşmiştir. Örneğin faaliyete geçen Nazlı-Su Fabrikamızın ishale hattı için 1 trilyon lira harcadık. Su fabrikamız günde 13 bin/ton kapasiteli çalışmakta ve belediyemiz buradan 150 milyar lira gelir beklemektedir. Yaptığımız her iş yasalara uygundur” diye konuştu.
Nazilli Belediyesi’nin, 169’u işçi olmak üzere toplam 344 kadrolu personel ile çalıştığını ve belediye kadrosunda her hangi bir artış yapmadıklarını söyleyen Başkan Haluk Alıcık, park bahçe hizmetleri, cadde ve sokak temizleme, konteyner toplama hizmetlerinin 445 kişi ile değil 292 işçi ile yürütüldüğüne açıklık getirdi. Şöyle dedi:
“Esat Ergüler’in başkanlığı döneminde park bahçe hizmetleri 35, cadde ve sokak temizleme 49, konteyner toplama işi 55 kişi olmak üzere 139 işçi ile yapılmaktaydı. Şu anda 4857 Sayılı İş kanunu ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen işçilerin izin hakkı gereğince kesintisiz hizmet verilebilmesi için işçi sayısı 292 kişiye çıkarılmıştır. Söylenildiği gibi işçi sayısı 445 değil 292’dir. Ben Aytekin Kaplan’dan devraldığım sayıya 80 kişi ilave ettim. Bu 80 kişiyi de Alzheimer tedavi merkezi, Etnoğrafya Müzesi, Mehter Takımı ve hizmete soktuğumuz yeni tesislerde görevlendirdik. Bu güne kadar temizlik şirketi ve kadrolu işçiler cumartesi, pazar ve yıllık izin kullanmıyordu. Bundan dolayı belediyemiz açılan davalar sonucu yüklü miktarda tazminat ödeme zorunda kalmıştır. Ödediğimiz tazminat tutarı temizlik şirketi çalışanları ve kadrolu işçiler işçilerle birlikte 386 milyon TL’dir. Bu para kimin? Ama ben temizlik şirketindeki çalışanlara bile yıllık izinlerini kullandırıyorum. Kötü niyetli düşünseydim göreve geldiğimi gün temizlik şirketindeki bütün çalışanları çıkartırdım. Ama benim hayatımda görmediğim insanlar şimdi temizlik şirketinde çalışıyor. Biz hizmette siyaset yapmıyoruz. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Allahın izniyle borç bırakan bir belediye olmayız.”
Başkan Haluk Alıcık, Nazilli Belediyesi’ni hizmette siyaset yapmadan yönetmeye devam edeceklerini kaydederek açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Barlar sokağının kaldırılması, Galericiler sitesi, Hayvan pazarı, Aslanlı ve Yeşilmahalle düğün salonları, Kadın Sığınma Evi, Kaldırılan genelev alanında kentsel dönüşüm gibi daha bir çok projeye imzamızı atacağız. 3 yıllık hizmet dönemimizde ihtiyaçları göz önüne alarak Nazilli’nin zenginliğine zenginlik katacak hizmetleri, projeleri gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Biz kalıcı hizmetler peşindeyiz. Bu günü değil yarını düşünüyoruz.”