• Çerçioğlu’ndan, sermaye guruplarına büyük kıyak!

    “Halk aç aç” diye oy istedi, dolar milyarderi holdinglere halkın kesesinden nasıl kıyak geçti?

    09:12:02 | 2024-06-04

    Seçim döneminde sürekli, “Halk aç aç, emekli aç” sloganıyla oy talep eden Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun dolar milyarderi holdinglerin ortaklığı özel şirkete belediye meclis kararı dahi olmadan rant kapısı açması, Kuşadası halkını ayağa kaldırdı.

    Özlem Çerçioğlu'nun Kuşadası Marina girişine bir gece ansızın kurduğu bilet satış noktasının perde gerisi açıklığa kavuştu.

    Bilindiği gibi Aydın Şafak Gazetesi, Özlem Çerçioğlu emriyle diğer devlet kurumları ve Kuşadası'nda esnaflar dahil hiç bir sivil toplum örgütüne danışılmadan Kuşadası Liman Girişi taksi durağına kurulan ve halkın büyük tepkisini çeken İDO’ya rant sağlandığı iddialarını gündeme getirmiş, daha önce İstanbul BŞB bünyesinde kurulup özelleştirilmesinin ardından zarar ettiğini öne süren İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri) firmasının sahil ilçelerine açılarak kazancına kazanç katma amacı güttüğüni gündeme taşımıştı.

    Aydın Şafak Gazetesi'nin gündeme taşıdığı iddialar, Aydın BŞB tarafından yapılan servis haberle ete kemiğe büründü. Servis haberde özel firmaya geçilen kıyakla sağlanan rant caf caflı kelimelerle perdelenmeye çalışıldı.

    Kuşadası halkı ve iş dünyası tepkili iken Yunan Adaları’na yapılan seferlerle ilçe turizmine hareketlilik kazandırılacağı teması işlendi. Oysa yapılan sadece ve sadece özelleştirme ardından her devrin iktidar yandaşı ve son dönemlerde parti olarak CHP’nin de hedefinde olan özel firmalara kaynak aktarımı ve rant sağlamaktan başka bir şey değildi.

    Yapılan servis haberde “Aydın BŞB ve İDO ortaklığı” ifadesi kullanılırken uygulamadaki yasa dışılık ve “Ben yaptım oldu. Kanun da benim düzende” yaklaşımı kendi ağızlarından itiraf edildi. Çünkü İDO, AK-FEN Holding ile TEPE Holding'in yüzde 50’şer hisse sahibi olduğu özel bir şirket.

    Hamdi Akın'a ait AK-FEN Holding TAV Havalimanı işletmelerinin de sahibi.

    TEPE Holding ise İhsan Doğramacı tarafından kurulmuş Bilkent Holding bünyesinde bir özel sektör kuruluşu. Uzun yıllar önce özelleştirildiği için İstanbul BŞB ile de hiç bir ilişkileri bulunmuyor.

    Hali hazırda bu iki holding ortaklığında özel sektör firması olan İDO ile Aydın BŞB’nin gerekli hukuki çalışma yapılmadan ve meclis kararı alınmadan nasıl ortak olduklarının cevabının kamu oyuna açıklanması bekleniyor.

    Haberde yer alan “Aydın Büyükşehir ve İDO ortaklığıyla” ifadesi ortadaki hukuksuzluğu kendiliğinden ortaya koyuyor. Özel sektöre ait bir firmayla Aydın BŞB’nin nasıl ortaklık yaptığının halka açıklanmasını kamu yararına talep ediyoruz.

    Aynı zamanda dolar milyarderlerinin sahibi olduğu özel sektöre Aydın BŞB yani halkın kaynaklarından destekle kazanç kapısı açılması iddialarını, Kuşadası esnafı ile halk ve iş dünyasının mağdur edilmesinin dahi kelime oyunlarına dayalı algısal haberlerle perdelenmesini kamu vicdanı ve hukuk çevrelerine bırakıyoruz.

    Bunun yanında kamunun haklarını korumakla görevli Aydın BŞB Meclis Üyelerini de göreve davet ediyoruz.

    Özlem Çerçioğlu talimatı ile alınan ve mecliste hiç bir şekilde gündem olmadan, kamuoyunda hukuki ve kamuya olan yükü dahi tartışılmadan alınan bu karar konusunda mecliste önerge verilmesini, kamu adına ve yararına talep ediyoruz.

    İşte Aydın BŞB’nin adeta suç ikrarı gibi ve dolar milyarderi holdinglere kamu kesesinden hukuksuz kaynak aktarımının itirafı o servis haber;

    https://www.aydinpost.com/aydin-buyuksehir-belediyesi-kusadasindan-yunan-adalarina-feribot-seferi-duzenlemeye-hazirlan