• Çerçioğlu’nun bürokratlarına şok!

    Ertuğrul Yamen ile Hakan Olgaç memuriyetten men edilebilir iddiası…

    09:47:55 | 2024-06-07
    • Aydın siyaset kulisleri Aydın BŞB Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen ve ASKİ Genel Müdürü Hakan Olgaç hakkındaki iddialarla çalkalanıyor.

    Edinilen bilgiye göre;

    Daha önce hakkında FETÖ Soruşturması yürütüldüğü haberlere konu olan ASKİ Genel Müdürü Hakan Olgaç, daha önce “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması” (HAGB) cezası ardından, bir kez daha bir yıl üstü ve görevi kötüye kullanmaktan ceza aldı.

    Hukuken beş yıl içerisinde içerisinde ikinci kez alınan bu cezanın, Hakan Olgaç'ın memuriyetten men cezasına çarptırılmasına yol açacağı öne sürülüyor. Ayrıca CHP'li Başkan Çerçioğlu'nun yakın kadrosunda yer alan Hakan Olgaç’ın, Aydın 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 24 kez görevi kötüye kullanmaktan 72 yıl hapis istemiyle yargılanmasına devam ediliyor.

    Aydın BŞB Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen ise, müfettişlere sahte evrak vermekle itham ediliyor.

    Yine ulaşılan bilgilere göre;

    Ertuğrul Yamen yurt dışı seyahatini devlete fatura etti.

    Olay şikayet konusu olunca gelen mülkiye müfettişlerine, kendi ibraz ettiği faturayı sundu ve faturayı kendi cebinden ödediğini beyan etti. Fakat müfettişler Maliyeden yaptırdıkları sorgulamada Yamen'in verdiği faturanın sahte olduğunu tespit etti.

    Bunun üzerine Aydın BŞB’ye evrakta sahtecilik konusuyla ilgili yeniden mülkiye müfettişleri geldi. Müfettişlerin yaptıkları araştırmalardaki suçlamanın sübut bulması halinde, Ertuğrul Yamen'in memuriyetten men edilmesine kadar gidecek bir süreç ortaya çıkacak.

    Bilindiği gibi Ertuğrul Yamen'in daha önce hem de Aydın BŞB aracıyla alkollü yakalandığı, bunun da polis tutanaklarına yansıdığı, pek çok kez haberlere konu olmuştu. Başka örneklerde bürokratlar açığa alındığı halde Aydın Valiliği bu konuda hiç bir işlem yapmamıştı.

    AYDIN VALİSİ VE ÖZLEM ÇERÇİOĞLU NE YAPACAK?

    Gündemi sarsan bu iddiaların ardından gözler Aydın Valisi Yakup Canpolat ile Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'na çevrildi.

    Yasalar gereği Aydın Valisi, tüm memurların amiri konumunda. Pek çok içtihadi uygulamaya göre Hakan Olgaç ve evrakta sahteciliğinin tespiti halinde Ertuğrul Yamen'in, Vali Canpolat tarafından öncelikle açığa alınması gerekiyor. Vali Canpolat'ın olaydan haberi olduğu, yaşananlar karşısında nasıl bir tutum takınacağı merakla bekleniyor.

    Özlem Çerçioğlu'nun ise olaylarla ilgili idari soruşturma başlatması gerekiyor.

    Memuriyette Adli ve İdari olarak, soruşturmalar ikiye ayrılıyor.

    Yetkili amir konumundaki Özlem Çerçioğlu'nun yürürlükteki yasalar uyarınca idari soruşturma başlatması zorunlu kılınıyor.

    Kamu oyu bu iddialara açıklık getirilmesi ve gereğinin yapılıp yapılmayacağı hususunu merakla beklerken, bir haber de CHP Genel Merkezi'nden geldi.

    Bilgi ve iddialara göre 1989 sendromunu tekrar yaşamak istemeyen CHP Genel Merkezi, belediyelerde sıkı kontrol uyguluyor. Hatta Nazilli ilçesinde partinin istenmeyen adamı ilan edilen ve Özlem Çerçioğlu talebiyle Nazilli Belediye Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirilen Naim Atmaca'nın bu göreve gelmesi, CHP Genel merkezi tarafından reddedilmişti. Ertuğrul Yamen ve Hakan Olgaç ile ilgili iddia ve gelişmelerin CHP Genel Merkezi'ne ulaştığı, gelecek süreçte CHP parti müfettişlerinin araştırma için gelebileceği de, iddialar arasında yer alıyor.