• CHP yeniden dizayn ediliyor…

    Amaç; Soros ve benzeri örgütlerin parti içine yerleştirdiği elemanlarından kurtararak Cumhuriyet Halk Partisi’ni Mustafa Kemal’in kurucu ayarlarına geri döndürmek ve iktidar yapmak.

    12:34:51 | 2019-11-23

    CHP’yi Atatürk’ün kurduğu fabrika ayarlarına döndürmek için yeni bir hareket başlatıldı. Partiyi yeniden Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi haline getirmek için düğmeye basan “Kurucu İrade 1919 Grubu” oluşumunun yol haritasını kamuoyuna açıkladı. Kurucu İrade 1919 Grubu’nun öncülerinden Ali Özoğlu, manifesto gibi açıklaması ile amaçlarının CHP’yi KURULUŞ ve KURTULUŞ ayarlarına geri döndürmek olduğuna vurgu yaptı.

    İşte manifesto gibi açıklama:

    BAĞIMSIZ BİR DEVLET KURMUŞ CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN YENİDEN MUSTAFA KEMAL’İN PARTİSİ OLMASI İÇİN “KURUCU İRADE 1919 GRUBU” YOL HARİTASI.YAŞASIN “Cumhuriyet Halk Partisi ÜYELERİ” ve “Cumhuriyet Halk Partisi GÖNÜLLÜLERİ”nin SİVİL İTİATSİZLİĞİ ve ORTAK DAVA SAVUNMASI..

    Kurucu İrade 1919’un amacı;
    CHP üyesi ve CHP gönüldaşları ile beraber kurucu partiyi, yeniden Mustafa Kemal’in partisine dönüştürerek; Türk Milleti’ni Soros ve benzeri sömürgecilerin, istihbarat oyunlarının ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmak isteyen bu melanet örgütlerin parti içine yerleştirdiği elemanlarının ülkemiz aleyhine kurdukları sinsi tuzaklardan, Türkiye Cumhuriyeti devletini yollamak istedikleri darağaçlarını parçalayarak karakterimizdeki asil Kuvvacı damarımızdan aldığımız güçle CUMHURİYET HALK PARTİSİNİ Mustafa Kemal’in Kurucu ayarlarına geri döndürmektir.

    Bunun da ilk adımı olarak, kurucu partiyi KURULUŞ ve KURTULUŞ ayarlarına dönüştürecek bir eylemsel programı; CHP üyelerine, Mustafa Kemal’in yolunda yürüyen can dostlarıma kısacası vatan denilen topraklar üzerinde aile birlikteliklerimizin bölünmesine karşı duran, ekonomik, siyasal, sosyal, düşünce ve karar verebilme bağımsızlığımızı korumak isteyen siz değerli Kurucu İrade 1919 Grubu’na sunmaktan geçer.

    İçinde bulunduğumuz süreç:
    - İktidarın yedeği olacak şekilde oluşturulan Kemalist düşünceden uzak baskıcı bir parti yönetimi..

    - Ön seçimsiz belediye ve milletvekili seçimleri..

    - Genel Merkezdeki CHP’li gibi düşünmeyen yönetimin, Mustafa Kemal kurallarını hatırlatan il ve ilçe başkanlarının gerekçesiz görevden alınması ve yerine kayyum atanarak seçilmiş iradenin gasp edilmesi..

    - Kongreleri tek adamcılık rejimine göre harmanlama ve belirli azınlık bir zümrenin iktidarını dikte etme.

    - Soros, Alman Vakıfları, FETÖ vb. küresel noktalara tabii kuklaların partiyi kapatıp vakıf yapma yolunda adım atmayı ve hiç çekinmeden bu doğrultuda görüşlerini açık etmeleri..

    - Genel Başkanın neredeyse gittiği her yerde sürekli saldırıya uğratılıp, aşağılık sabıkalı inek hırsızlarından dayak yediğinde bile parti merkezinin suskunluğa bürünmesi Mustafa Kemal’in partisi olmaktan çıktığını, bu vesile ile Mustafa Kemal’e ve hepimize hakaret ettirildiği.

    - Atatürk’e ve hepimize yıllarca en galiz hakaretleri etmelerinin ötesinde, devlet imkanlarını kullanarak yağma, hırsızlık, iftira ve işkence yapmaktan çekinmeyen FETÖ teröristlerini “ARKADAŞ” ilan edenlerin kuşattığı bir Cumhuriyet Halk Partisi ile karşı karşıyayız.

    - Vb..
    İçinde bulunduğumuz süreçlerden doğan Anti demokratik ve kurucu değerlere ihanet içeren yok edici hamlelerin neden olduğu taze ve birikmiş öfkeyi, Mustafa Kemal’in siyasi ve politik hattına dönüştürmenin vakti gelmiştir.

    Bunu yapabilecek yol haritası’nın bir parçası Mustafa Kemal’in Ay Yıldız Derneği’nde saklıdır.
    Bunu yapabilecek yol haritası’nın bir diğer parçası 1919’un toplumsal mutabakatında saklıdır.

    Bunu yapabilecek yol haritası’nın bir diğer parçası da; 9 Eylül 1923’de kurulan ve Devleti de kuran, kurucu parti CHP’nin altı okundan oluşan kuruluş ayarlarında saklıdır.
    Bunu yapabilecek yol haritası’nın bir diğer parçası; 15 -20 Ekim 1927’de CHP’nin II. Kurultayında 36,5 saatte 6 gün boyunca okunan Nutuk’ta saklıdır.

    Bunu yapabilecek yol haritası’nın bir diğer parçası; 1933’te Bursa Nutku’nda saklıdır.

    Mustafa Kemal bu kırılgan süreçleri hangi yollar ile aştı ise bizler de o yollardaki ayak izlerini takip ederek bu seti yıkacağız.

    Bu yol haritasında Mustafa Kemal;

    *Baskıcı elitlere karşı, “Türk Milleti” devrimi ile hedeflerine varmıştır.
    * Milleti temsil ettiğini iddia eden Padişah, Halife, Sadrazam, Şeyhilislam, Şeyh ve Toprak Ağalarına karşı durmuş ve onların oluşturdukları tüm setleri parçalamıştır.

    * Emperyalist güç odaklarının Manda ve Himaye düşlerini savaş meydanlarında açtığı kör karanlık çukurlara gömmüştür.

    * Kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı dille donatılmış kitleleri kurucu mutabakatta birleştirmiştir.

    * Ülke genelinde tüm İl, ilçe, köy ve mezrada, ideolojik, siyasi, mezhepsel, etnik vb. ayrımlara bakmadan işgale karşı duran herkesle, idam fermanına rağmen Kuvayi Milliye ruhunu oluşturmuştur.

    Kurucu İrade 1919’un Ali Özoğlu ile 100 yıl sonra yol haritası;

    Ülkenin kongreden önce erken seçimi yaşayacağı, Partililerin mahalle, ilçe, il delegesi seçim süreci ile oyalandığı, savaş ile operasyonun arasındaki farkın anlaşılmadığı ve yarın sabahın tariflendirilemediği bir iklimdeyiz.

    Seçilmiş Milletvekilini, İl başkanını, ilçe başkanını susturan ve sorgusuz sualsiz partiden uzaklaştıran bir yönetimin delege oyları ile şekillenen kurultaydan korkmasını ve çekinmesini beklemek bir nevi Polyanacılık oynamak olur. Seçilmişleri görevden alan irade onu seçen delegeyi de disiplin mahareti ile görevden alabilir veya seçme yetisini kısmi olarak bloke edebilirler.

    Böylesi iklimlerde siyasi partiler, delegelerin oylarından daha çok, delegeler ve partinin emektarlarının partili ve parti gönüldaşlarını organize edip kurumun önüne gelip kamuoyu önünde sürece müdahil olmasından çekinirler.

    Kılıçdaroğlu-Baykal-Sav güç dengesinde Sav’ın, şimdiki parti okulu olan, eski Genel Merkezden nasıl bir eylem silsilesi ile gittiğini hepimiz yaşayarak gördük.

    Sonuç olarak yol haritasını soran dostlara Kurucu İrade 1919 Grubu olarak diyoruz ki;

    8 Kasım itibariyle mahallelerinizde başlayacak ve normal şartlarda ilçe, il, kurultay süreçleri ile devam etmesi gereken ama erken seçim süreci ile dondurulacak olan kongre süreçleri için Mustafa Kemal’in yaptığı gibi ülkenin her köşesindeki parti organına talip olan Kurucu İrade 1919 Grubu üyesi olsun veya olmasın, partililerin ülkesine aidiyet duyan, Kuvayi Milliye ruhu ile donatılmış ve Partiyi yeniden Mustafa Kemal’in partisi yapmak için nefer olacakları Kurucu İrade 1919 Grubu olarak desteklemektir.

    Ortak aklı yaratmak ve peşinden gitmek Kuvayi Milliye ruhunun yaratılmasını sağlayacaktır.

    Bireysellikten sıyrılıp ortak aklı güçlendirmek CHP’yi kurucu ayarlara döndürmenin ilk adımıdır.

    Mustafa Kemal’in belirlediği kurallar etrafında ve grup ilkelerimiz doğrultusunda birleşe birleşe kazanacağız.

    Bu destek delege ağalarının rant zincirlerini kırılmasını ve gerçek CHP’lilerin erke veya yönetimlere taşınmasını sağlayacaktır.

    Ülke genelinde toplantı ve seminerler yaparak KURUCU İRADE 1919’un fikirleri etrafında halkımızı toplayacağız.

    Kongre gündemi devam ederken CHP Genel Merkez, il ve ilçe yönetimlerinin kurucu değerlere aykırı, hukuksuz, yolsuzluk, bölücülük, cemaatçi vb. karar ve hareketlerinde Genel Merkez, İl ve İlçe binaları önünde süresiz sivil itaatsizlik eylemleri yaparak sürece tüm gövdemizle ve tutkumuzla müdahil olmaktan da çekinmeyeceğiz.

    12 EYLÜL 1980 FAŞİZMİNİN YOK ETMEYE ÇALIŞTIĞI VE 12 KAHRAMAN İL BAŞKANIMIZIN MUĞLA-BODRUM’DA TOPLANARAK İŞKENCE VE ÖLÜM TEHDİTLERİNE RAĞMEN YENİDEN YARATTIĞI CHP’Yİ KİMSEYE YEM ETTİRMEYECEĞİZ.

    KORKAKLAR, HER ŞEYİ RİSK GÖRÜR VE SORGULAR.
    CESURLAR, TEHLİKENİN ÜZERİNE ATILDIĞINDA KAZANIR!

    Şu andan itibaren, tüm sözlerimi ve mücadele yolumuzu namuslu yüreğinize ve vicdanınıza emanet ediyorum.

    En Kemalist duygularımla cesur yüreklerinizden öpüyor, hepinize sevgi ve selamlarımı yolluyorum. (Ali ÖZOĞLU)