• DP hangi ittifakta yer almayacağını açıkladı..

    Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal son söyledikleriyle isim vermeden Cumhur İttifakı içerisinde bulunmayacaklarını açıklamış oldu.

    20:16:37 | 2021-10-24

    Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal  hangi ittifakta yer almayacaklarını maddeler halinde açıkladı. Uysal’ın söyledikleri Cumhur İttifakı içerisinde olmayacağının göstergesi olarak kabul edildi.

    "İTTİFAK YAPMAMA" ÖLÇÜLERİNİ ORTAYA KOYDU

    Hükümet kanadından gelen açıklamalara göre seçimlerin 2023’te yapılması bekleniyor. Kamuoyunda ise partilerin  hangi ittifakta yer alacakları durumu merak konusu olmaya devam ediyor. Bu bağlamda son çıkış  Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal’dan geldi.  Gültekin Uysal partisinin hangi partilerle ittifak yapacağını açıklamasa da ittifak yapmayacakları kriterleri ortaya koydu.

    Konuşmasında “Biz, kiminle yaparız yapmayız ona bir şey demeyeceğim ama ittifak yapacağımızın ölçüsü şudur'' diyen Gültekin Uysal “Memleketi soyanla ittifak yapmayacağız, kul hakkı yiyenle ittifak yapmayacağız, pudra şekeri içenle ittifak yapmayacağız, memleketi ‘illet, zillet, PKK’lı, FETÖ’cü’ diye bölenle ittifak yapmayacağız” diye konuştu.