• Hatice Gençay’ın mavi ceketli damadı

    CHP Genel Merkezi uyarsa da Hatice Gençay bildiğinden vazgeçmiyor.

    08:27:37 | 2024-07-04

    Didim Belediye Başkanı Hatice Topik Gençay, Damadı Cem Armutlu'yu yanından ayırmıyor. Bazı yayın organlarında, “Didim Belediyesi'ni kim yönetiyor? Damat mı Hatice Gençay mı?” şeklinde çıkan yayınlara rağmen Hatice Gençay, damadını siyaset ve kamu nezdinde tanınan biri kılmakta kararlı görünüyor.

    Bilindiği gibi Hatice Gençay'ın damadı Cem Armutlu hakkında, seçimler öncesinde başlayan iddialar zinciri gündeme gelmişti. Çok sayıda haber ve makaleye konu olan iddialar gündem maddelerinden birini oluştururken Cem Armutlu'nun Didim'i perde gerisinden yönetecek kişi olduğu kaydediliyordu.

    Hatice Gençay ise yaptığı açıklamada damadını savunmuş ve onu herşeyin üzerinde tuttuğu mesajını vermişti.

    Gazetemize ulaşan bilgi ve iddialara göre, Cem Armutlu seçim öncesinden başlayan süreçte ve seçim sonrası yetkisi olmadığı halde pek çok görüşmeleri bizzat kendi yürütüyordu. İddialar arasında Didim Belediyesi'nde havuz oluşturulduğu da yer alıyordu. Bu iddialara yönelik bir açıklama yapılmaz iken Gençay'ın damat ısrarı CHP Genel Merkezine rağmen sürmeye devam etti.

    CHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Özgür Özel'in, “Nepotik (Eş-dost-akraba kayırmacılığı) yönetim modeli konusunda belediye başkanlarının dikkatli olması, bu tip eylemlere geçit verilmemesi” talimatına rağmen Gençay, damadını Özgür Özel'in Didim temasları sırasında yanından ayırmadı. Onu partinin ileri gelenleriyle tanıştırmayı da ihmal etmedi.

    Damat Armutlu'nun Tayyip Erdoğan modeli mavi ceket ile CHP'nin önde gelen isimlerini karşılaması da, ayrıca tartışma konusu oldu. Damat Armutlu'nun Didim D-Marine'de zamanını geçirdiği ve yetkisi olmadığı halde pek çok görüşmeleri yürürtmesi, ayrıca Didim kamuoyunda tepki çeken gündem maddelerinden biri haline geldi. Ve Didimlilerin dilinden düşmeyen şu sorunun, artık tüm kamuoyunun ana tartışma konusu haline geldiği gözlerden kaçmıyor; “Didim'i kim yönetiyor?”