• İçişleri Bakanlığı’na suç duyurusu

    Halkta infial yaratan bir durum haline gelen hukuksuzluk karşısında Aydın Valiliği Hakan Olgaç hakkında gereğini yapmalıdır. Aydın BŞB hakkında da kasıtlı şekilde iki yıl içinde iki kez soruşturma başlatmadığı ve gereğini yapmadığı için suçu ve suçluyu koruma-kollama fiillerinden İçişleri Bakanlığına idari, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na adli soruşturma için başvurulmalıdır.

    10:46:13 | 2024-07-19

    Daha önce bir yılı aşkın görevi kötüye kullanmaktan ceza alan daha sonra ikinci kez zincirleme görevi kötüye kullanmaktan bir yıl üstü cezaya çarptırılan ASKİ Genel Müdürü Hakan Olgaç, “Memuriyetten ihracı gerekirken nasıl hala o koltukta oturuyor?” sorusunun cevabı netleşiyor.

    Yaşananlar Aydın'da Devlet kurumlarının nasıl bittiğini, adeta suçu ve suçluyu nasıl korur hale geldiğinin ibret ve utanç dolu örnekleri olarak taihe geçiyor.

    Kamuoyunda da büyük tepkiye neden olan adeta suçu ve suçluyu koruma eylemi şöyle gerçekleşti;

    2022 yılı 6. ayında görevi kötüye kullanmaktan bir yıl üzeri hapis cezası kesinleşen ve HAGİB uygulanan hükümlü statüsündeki Hakan Olgaç hakkındaki karar, gereği yapılmak üzere ilgili mahkemesi tarafından Aydın BŞB’ye bildirimde bulundu. Fakat Aydın BŞB iki yıl içinde souşturma açıp Hakan Olgaç'ı açığa alması ve Aydın Valiliği’ne bildirmesi gerekirken bildirmedi. Bildirilse idi Valilik Mahalli İdareler Müdürlüğü’nün hazırlayacağı rapor doğrultusunda İl İdare Kurulu’nca Hakan Olgaç memuriyetten ihraç edilecekti.

    Özlem Çerçioğlu'nun başkanlığını yaptığı Aydın BŞB’nin ise bu soruşturmayı iki yıl boyunca yapmadığı, bu şekilde suçu ve suçluyu adeta koruyup kolladığı ortaya çıktı. Aydın Valiliği ise bu durum sürekli haber olmasına rağmen adeta aklama merkezi gibi çalıştı. Haberlere de yansıdığı için artık kamuya malolmuş konu hakkında Aydın Valiliği ilgili mahkemesi ve denetimli serbestlikten konuyla ilgili bilgiyi alabilir, gereğini yerine getirebilirdi. Fakat Valilik makamı her nedense adeta Aydın BŞB ile birlikte suçluyu, koruyup, kollama ve aklama merkezi gibi çalışmış oldu.

    Bu skandallar Aydın Şafak Gazetesi başta yeniden güdeme oturup Hakaç Olgaç'ın yine zincirleme görevi kötüye kullanmaktan suçu artrımlı olarak bir yılın üzerinde kesinleşince, Aydın BŞB olayın üzerinden dört ay geçmesine rağmen, yine Hakan Olgaç'ı korumak ve kollamak, memuriyetten ihracını önlemek için soruşturma yapıp, Valilik makamına bildirmedi.

    Bu şekilde yine Hakan Olgaç hakkındaki ikinci mahkeme kararı da kadük edilip, iki yıl sallandıktan sonra Olgaç'ın makamında kalması sağlanacaktı.

    İş bu minvalde Aydın Şafak Gazetesi olarak İçişleri Bakanlığımız ile Aydın Valiliğimize çağrıda bulunuyoruz;

    BU HABERİMİZ BİR SUÇ DUYURUSUDUR.

    VATANDAŞ ŞİKAYETİNE GEREK YOKTUR.

    Valilik Makamı olarak Aydın BŞB, İlgili Mahkemesi ve Denetimli Serbestlik Kurulu’ndan ilgili evraklar talep edilip, Hakan Olgaç hakkında İl Disiplin Kurulu tarafından ihraç işlemi gerçekleştirilmedilir.

    Hakkında çok sayıda dava ve soruşturma bulunan iki kez hükümlü Hakan Olgaç’ın memuriyetten meni için Aydın BŞB’nin bir işlem yapması düşünülemez. Çünkü görevi kötüye kullanmaktan hükümlü Hakan Olgaç pek çok dava ve soruşturmaya konu olduğu gibi, etik dışı gayri hukukilikleri sosyal medyada canlı yayınlanan ses kayıtlarına varana değin, Aydın BŞB’deki hukuksuzluk iddialarının ana odağındaki isimlerden biridir.

    Artık halkta infial yaratan bir durum haline gelen bu hukuksuzluk karşısında Aydın Valiliği Hakan Olgaç hakkında gereğini yapmalıdır. Aydın BŞB hakkında da kasıtlı şekilde iki yıl içinde iki kez soruşturma başlatmadığı ve gereğini yapmadığı için suçu ve suçluyu koruma-kollama fiillerinden İçişleri Bakanlığına idari, Aydın Cumhuriyet Başsavcılığına adli soruşturma için başvurulmalıdır.

    Kamu adına kamu görevini yapmakla ve kamunun haklarını korumakla görevli ilgili makamlara suç duyurusu niteliğindeki haberimizle ilgili gereğinin yapılması hususunu, arz ve talep ederiz.

    AYDIN GÜNDEM