• “Karaarslan mağdur edebiyatı yapıyor..”

    Aydın 1. Ağır Ceza mahkemesinde yargılanan FETÖ Tutuklusu Erkan Karaarslan'ın yargılandığı Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 3. duruşmasında şahsı ile ilgili verdiği beyanı sonrası yazılı açıklama yapan Serhan Seyhan ''Erkan Karaarslan bana bildiklerimi anlatırsam ortada CHP diye bir parti kalmaz dedi. Aydın Büyükşehir belediye başkanının katılmadığı bir duruşmada kendisine kumpas kurulduğu ifadeleri ile mağdur edebiyatı yapıyor olmalarını esefle kınıyorum'' açıklaması yaptı..

    17:38:53 | 2019-05-14

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun danışmanı, FETÖ’nün sözde “belediyeler imamı” olduğu iddia edilen Erkan Karaarslan’ın, FETÖ davasından beraat ettirilmesi karşılığında CHP’yi bitirecek itirafta bulunacağını söylediği öne sürüldü.

    Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “İhaleye fesat karıştırma ve resmi evrakta sahtecilik” iddiasıyla FETÖ tutuklusu Erkan Karaarslan ve bazı belediye yetkilileri hakkında açılan davanın 3. duruşması yapıldı.

    Karaarslan duruşmada verdiği ifadesinde “Bakanlar ve 14 Mart’ta beni cezaevinde ziyaret eden Serhan Seyhan tarafından yoğun baskı altındayım. Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu aleyhine konuşmam isteniyor” dedi.

    Karaarslan’ın “14 Mart’ta beni cezaevinde ziyaret etti” dediği Serhan Seyhan konu hakkında açıklama yaptı. Ziyaretin detaylarını açıklayan Serhan Seyhan, Karaarslan’ın bildiklerini konuşması halinde CHP diye bir parti kalmayacağını, 1 milyar liralık yolsuzluk dosyasını saniye saniye anlatacağını belirterek tek şartının yargılanmakta olduğu FETÖ davasından beraat etmek olduğunu söylediğini iddia etti.

    Serhan Seyhan, Erkan Karaarslan ile Sincan T tipi cezaevinde yaptığı görüşmenin detaylarını şöyle anlattı.

    “BASKI YAPTIĞIM DOĞRU DEĞİL..”

    “FETÖ Tutuklusu Erkan Karaarslan’ın yargılandığı Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 3. Duruşmasında şahsım ile ilgili verdiği beyanı sonrası açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.

    Şahsım kendisi ile Ankara Sincan T tipi cezaevinde yaptığım görüşme ve detaylarını tüm kamuoyula paylaşmak isterim.

    Bu görüşme Ankara Cumhuriyet Baş Savcılığına ziyaret talebin de bulunarak kendi iradem ve isteğimle yaptığım bir görüşmedir. Kendisine baskı yaptığım konusundaki açıklamasının gerçekle yakından uzaktan alakası yoktur.

    Ayrıca görüşme bahsi geçtiği gibi avukat görüşmesi olarak değil normal ziyaretçi olarak aramızda ses geçirmeyen cam önünde telefon eşliğin de yapılmıştır. Tüm görüşmelerin de kayıt altın da olduğunu düşünüyorum. Kendisine söylediklerim özetle kendisinin neler bildiğini bildiğimi senin de benim bildiğimi biliyor olduğunu ayrıca bu konu hakkında artık doğruları söylemesi gerektiği yoksa şahsi kanaatim olarak yüksek ceza alabileceğini söyledim.

    “KONUŞURSAM CHP DİYE BİR PARTİ KALMAZ..”

    Kendisi görüşmede esas olarak ben oraya gitmesemde bildiklerini anlatacağını hatta bunları hazırladığını sadece bildiklerini anlatması için tutuklu olduğu FETÖ davasından beraat etmesi şartıyla anlatacağını ifade etmiştir. Ayrıca kendisi bu konu da bildiklerini anlatmak istediği ve beraat etmesi karşısında konuşacağını beyan ettiği bir dilekçe ile Ankara Cumhuriyet Baş Savcılığına başvuruda bulunduğunu biliyorum. Tüm bu görüşmenin yanı sıra kendisinin bildiklerini konuşması halinde CHP diye bir parti kalmayacağını 1 Milyarlık yolsuzluk dosyasını saniye saniye anlatacağını ifade etmiştir.

    Bütün bunlar için tek şart olarak kendisinin tutuklu olduğu FETÖ davasından beraat etmesi halinde gerçekleşeceğini söylemiştir. Ben kendisine böyle bir yetkim yok ama etkin pişmanlık çerçevesinde kendisini doğruları anlatmasının lehine olacağını ve kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini kendisinin de kamuoyunun da yararına olacağını ilettim. Hatta bu konuyu benim çözebileceğimi söylemesine rağmen benim böyle bir etkimin olamayacağını söylediğim bir görüşme olmuştur.

    “GÖRÜŞME KAYIT ALTINDADIR..”

    “NEDEN SUÇ DUYURUSU YAPMADIN?”

    Tüm görüşmeler cezaevi standartları gereği kayıt altındadır.

    Bu görüşmede hakkımda sahte avukat gibi görüşmeye gitmiş ve buna benzer itham edici şekilde haber yapan basın kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacağımı belirtirim. Bu konunun siyasi malzeme yapılması ahlaka uygun değildir. Kendisi ile ilgili birçok tanık ifadesi verdiğim kişinin doğruları söylemeye davet etmiş olmamı şahsıma baskı uyguluyor ve tehdit ediyor gibi açıklamalar da bulunan kişinin aradan geçen 2 aylık bir süreye rağmen suç duyurusunda bulunmaması da ilginçtir. Eğer bir baskı veya tehdit unsuru söz konusuysa kendisini suç duyurusunda bulunmaya davet ediyorum. Kaldı ki kendim de iftira atıldığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunacağımı bildiririm.

    “ESEFLE KINIYORUM..”

    Aydın Büyükşehir belediye başkanının katılmadığı bir duruşmada kendisine kumpas kurulduğu ifadeleri ile mağdur edebiyatı yapıyor olmalarını da esefle kınıyorum.

    Bu vesile ile tüm bu yasal süreçlerle ilgili olarak sanık olarak yargılanan Erkan Karaarslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu tüm kamuoyu önünde doğruları ve gerçekleri anlatmaya davet ediyorum. Adaletin herkes için lazım olduğu gerçeğiyle tüm kamuoyuna saygılarımla beyan ederim...”