• Kıbrıs bizim milli davamızdır.

    Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Aydın Şubesi ve Aydın Valiliği’nin organize ettiği, Kıbrıs Gazilerine Madalya taktim töreninde, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan ve Aydın’da yaşayan 80 Kıbrıs Gazisi ’ne ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası’ takdim edildi.

    12:43:18 | 2019-12-25

    Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Aydın Şubesi ve Aydın Valiliği’nin  organize ettiği,  Kıbrıs Gazilerine Madalya taktim töreninde, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan ve Aydın’da yaşayan 80 Kıbrıs Gazisi ’ne  ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası’  takdim edildi.

    Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Yavuz Selim Köşger, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Aydın Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Aydın İl Jandarma Komutanı Mesut İnan, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Aydın Şubesi,  gaziler, gazi ve şehit yakınları katıldı. Sayın Vali Köşger konuşmasın da : Kıbrıs Barış Harekatı’nın Türk tarihinde önemli bir kahramanlık destanı olduğunu vurgulayan Vali Köşger, “Kahramanlık ruhu Türk Milleti’nin her ferdinde vardır ve şartlar oluştuğu zaman her yerde ortaya çıkar. Kahraman mücadelemiz sonucunda KKTC bugün adanın kurucu ve eşit iki parçasından biridir. Birçok zorluğa göğüs geren Kıbrıs Türk’ünün sabrı ve dirayeti bizler için gurur kaynağıdır. Bizler canımızla kanımızla her zaman Kıbrıs Türk’ünün yanında durduk, durmayı da sürdüreceğiz. Kıbrıs bizim milli davamızdır. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum” dedi.