• Konu: Efeler’de haraç düzeni, Tiyatro: Danışıklı dövüş

    Millet soyuluyoruz, haraca bağlandık diye eylem üzerine eylem yapıyor bunlar imar yönetmeliği diyor. Bu haraç düzeni ve sorumlular değişmedikçe imar yönetmeliği değişse ne olur değişmese ne olur?

    11:50:27 | 2024-09-18

    DANIŞIKLI DÖVÜŞÜNÜZÜ YEMEYİZ

    Mağdur iş insanları , “Belediyenin her odasında ayrı soyuluyoruz. Haraca bağlandık” diye isyan ederken Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu - Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, danışıklı dövüş ile gündem değiştirme telaşına girdiler.

    Aydın’ın gündem konusu Efeler Belediyesi’nin müteahhitlerin haraca bağlanması iken yapılan toplantılarla konunun imara bağlanmak istenmesi yöneticilerin ne kadar acziyet içinde olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ortadaki asıl gerçeklik iş insanlarının haraca bağlanması şeklinde zorbalığa maruz kalması ve ardından olayların sosyal patlamaya dönüşmesi iken Çerçioğlu, Ülken, Yetişkin üçlüsünün “Rüşvet ve Haraç” iddialarını görmezden gelip alıp dönüp konuyu yönetmeliklere bağlaması, gündem değiştirme çabası olarak nitelendiriliyor.

    Aydın Şafak Gazetesi olarak kamuoyunu aydınlatmak adına çağrımız şudur;

    “Milletin isyanı, zoraki rüşvete bağlanması ve istenilen rakamlar ödenmeyince yasal haklarını dahi alamayışları. Bu haraç düzeni ve sorumlular değişmedikçe imar yönetmeliği değişse ne olur değişmese ne olur. Yönetmeliğe takılmayın, Efeler Belediyesi'nde BŞB bağlantılı yapılanma üzerinden kurulan haraç düzenine bakın.”