• Kürşat Engin Özcan’a ilçe başkanı dayanmıyor..

    Nazilli Belediye Başkanı Kürşad Engin Özcan, ilçe başkanları ile tartışmayı gelenek haline getirdi..

    10:22:55 | 2022-07-26

    Nazilli İyi Parti camiası İlçe Başkanı Ali Gökbaraz’ın istifa haberiyle sarsıldı. Edinilen bilgiye göre 9 ay öne Cihat Öztürk’ün istifası ile yerine atanan Ali Gökbaraz da, istifasını verdi.

    Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre; Ali Gökbaraz’ın istifasının arkasında, tıpkı Cihat Öztürk olayında yaşandığı gibi, Belediye Başkanı Kürşad Engin Özcan’ın etkisi başrol oynadı.

    Kürşad Engin Özcan’ın belediye başkanlığı ötesinde Nazilli İlçe ve Aydın İl Yönetimleri üzerinde zaman zaman siyasi operasyonel faaliyetlere varan ve kendi siyasi sınırlarını aşan hükümranlık kurma hedefi, parti yönetimleri ve tabanda büyük tepkilere yol açıyor.

    Ulaşan bilgilere göre, İl Yönetimi ve İl Başkanı Recep Taner’in Ali Gökbaraz’ın istifasını kabul etmeyeceği ve görevine devam etmesi yönünde görüş bildirecekleri belirtiliyor.

    Kürşat Engin Özcan’ın hem de genel seçimler yaklaşırken bu anlamsız tavırlarının, taban ve teşkilatlar tarafından hoşnutsuzluk içerisinde izlenildiği ifade edildi.

    İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Ali Gökbaraz, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa ettiğini belirtirken, “2022-2023 yıllarında sahada yapılacak seçim çalışmalarında yeterince aktif olamayacağımdan dolayı partimin, seçim sürecinde bir zarar görmemesi için ilçe başkanlığı görevimden ayrılma kararı almış bulunmaktayım” şeklinde açıklama yapmıştı.

    Hatırlanacağı üzere daha önce de seçim sürecinde İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanlığı yapan Durmuş Kural, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile yaşadığı sorunların ardından görevinden ayrılmıştı. Daha sonra Nazilli İlçe Başkanlığına atanan Av. Cihat Öztürk de Özcan'ın müdahalesi ile İlçe başkanlığını bırakmıştı.

    Öte yandan sağlık sorunlarını gerekçe göstererek İlçe Başkanlığı görevini vekiline devreden Ali Gökbaraz'ın, perde gerisinde Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile sorunlar yaşadığı belirtiliyor.

    HABER MERKEZİ