• Lokanta tarifesi belirler gibi rüşvet tarifesi belirlemişler

    Atatürk'ün doğum tarihi olan 1881 yılında kurulan Aydın (Efeler) Belediyesi, tarihinin en utanç dolu günlerini yaşıyor. Düğün dernek gezip zeybek oynamaktan başka bir icraatı olmayan Hayali Başkan Anıl Yetişkin döneminde belediye altı ayda halkı sosyal patlama noktasına getirdi.

    17:05:32 | 2024-09-14

    Aylardır Efeler Belediyesi'nde Özlem Çerçioğlu tarafından örgütlenen bir yapı tarafından imar ve ihale haraç tarifeleri uyglandığını belirtmiş, yetkilileri uyarmıştık. Bunlara önlem almak yerine Çerçioğlu yapılanmasının gözü dönmüş şekilde vites artırarak adeta siyaset ve kamu gücü yoluyla haraç toplar gibi eylemleri sonunda halkı galeyana getirmiş ve Efeler Belediyesi 70-80 kişilik bir mağdur grubu tarafından basılmıştı.

    Belediye binasının kapıları tutulmuş, halktan rüşvet isteyen bürokratlar kendilerini odalarına kilitlemiş ve korkudan kimse şikayetçi olamamıştı.

    Rüşvet taleplerinden gına gelen mağdurlar ise, “Belediyenin her odasında ayrı soyulmaktan bıktık. Özlem Çerçioğlu bu işin neresinde? Her şeyimiz yasal olsa da ruhsatlarımız verilmiyor, açıktan milyonlar isteniyor” sözleriyle, çarkın başında Özlem Çerçioğlu’nun olduğunu öne süren isyanlarda bulunmuşlardı.

    Aydın Şafak Gazetesi'ne yağan ihbar ve şikayetlerde, bu utanç yapılanmasının koyduğu tarifeler de açığa çıkmaya başladı.

    Bilindiği gibi bağış adı altında çok sayıda kişiye belirli yerlere bağış yaptırıldığı, bu paranın çıkar yapılanması ve BŞB arasındaki katmanlarda pay edildiği iddiaları çokça habere konu olmuştu. Bu yetmezmiş gibi imar işlerinde lokanta tarifesi gibi rüşvet tarifesi belirlendiği ortaya çıktı. Moğol Sürüsü olarak tanımlanan çıkar yapılanmasının eylemleri konusunda bilgi veren pek çok kişi, “En küçük bir imar işimiz, tüm yaslara uysa da en az 500 bin lira verilmeden Belediye Encümen gündemine alınmıyor” iddialarını öne sürdüler.

    Efeler Belediyesi'ndeki bu tutumlar sürdüğü takdirde bitiş noktasına gelen insanların sadece belediyeyi basmakla kalmayıp, çok daha ileri boyutta tepkilerini ortaya serebilecekleri belirtiliyor.

    UTANMA KELİMESİ LUGATLERİNDE KALMAMIŞ

    Öte yandan rüşvet taleplerinden bıkan çok sayıda mağdurun bastığı Efeler Belediyesi'nde utanç içerisinde olması gereken çok sayıda ismin, akşamına halka söver gibi lüks mekanlarda içkili masalar kurdukları ileri sürüldü.

    Olayların bu noktaya gelmesindeki asli sorumlulardan Çerçioğlu yapılanmasının üç ismi, Barış Altıntaş-Süha Bayırlı ve Polat Bora Mersin'in Kardeşköy mahallesindeki lüks mekanda çilingir sofraları kurup keyif çatmaları, bu kadarına pes dedirtti.

    Rüşvet nedeniye basılan belediye olarak tarihe geçirdikleri Efeler Belediyesi'nde yaşananlar nedeniyle üzgün olmaları ve açıklama yapmaları beklenen sorumlulardan olan bu şahısların durmunu görenler, “Astarları yok ki yüz bulasınız” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

    Öte yandan halkın Mogol Sürüsü olarak tanımladığı ve bir kesimin “Yağmacılar” olarak tanımlamayı daha ileri götürdüğü süreçte yaşanan Efeler Belediyesi baskını sonrası baş sorumlu tutulan Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ile hayali başkan ve protokol memuru gibi hareket eden Anıl Yetişkin'den tek bir açıklama gelmeyişi, Aydın ve Efeler'in hızla nasıl bir yerel kamu yönetimi faciasına doğru yöneldiğinin kanıtları olarak tarihe geçiyor.