• Nazilli’de liste krizi…

    ULVİ YILDIRIM KAHRAMAN İSMİ KRİZ YARATTI… Nazilli’de CHP ve İYİ Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nda Belediye Meclis Üyeliklerinin belirlenmesinin ardından ortaya çıkan krize çözüm bulunamıyor.

    17:20:37 | 2019-03-01

    Nazilli’de Kürşat Engin Özcan’ın Belediye Başkan Adaylığı sürecinde CHP’de yaşanan kriz belediye meclis listelerinin açıklanması sonrası yeni bir boyut kazandı.

    Siyasi kulislerden edinilen bilgilere göre;

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’den transfer ederek liste başına getirdiği Kadir Mutlu’nun istifa edeceğini söylemesi üzerine Millet İttfakı’nda başlayan çalkantıya “Sen benim adamımsın. İstifa etmiyorsun” diyerek el koyan Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Ali Çankır ile Ulvi Yıldırım Kahraman arasında ortaya çıkan krize sessiz kalıyor.

    Millet İttifakında kriz listenin 2. ve 3. sıralarında yaşanıyor.

    Meclis Listesinin 2. sırasında İYİ Parti Adayı Kürşat Engin Özcan’ın belirlediği isim olan Sonel Yelkovan yer alıyor. 3. Sırada ise CHP’li Fatih Pehlivan bulunuyor.

    Kendisi Kuşadası seçmeni olan ve Özlem Çerçioğlu’nun Ömer Günel’in listesinde kendisine yer vereceğini söylediği Ulvi Yıldırım Kahraman’ı liste dışı bırakması üzerine CHP İl Başkanı Ali Çankır’a, “Bu sorunu sen çözeceksin” diyerek yüklenen Ulvi Yıldırım Kahraman, Nazilli’de meclis listesinin 2 ya da 3. sırasında yer alan isimlerden birinin istifa ettirilerek kendisinin listede yer verilmesini istiyor. Listeler belirlendiği için Özlem Çerçioğlu, “Aranızda ne sorun varsa kendiniz çözün. Ben bu işe karışmıyorum” diyerek topu Ali Çankır’ın üzerine atması, Ulvi Yıldırım Kahraman ile Ali Çankır arasında kriz yaratıyor.

    Ali Çankır, siyasette yıllarca birlikte yürüdüğü yakın arkadaşı Ulvi Yıldırım Kahraman’ı listeye alabilmek için Nazilli’ye gelerek özellikle listenin 3. sırasındaki isim Fatih Pehlivan üzerinde istifa baskısı kurması CHP camiasında şaşkınlıkla izleniyor. Fatih Yıldırım’ı Parti binasında bir süreliğine rehin alan ve üzerinde “İstifa edeceksin” şeklinde baskı kuran Ali Çankır’ın bu talebine Fatih Pehlivan’ın “Hayır istifa etmiyorum” şeklinde cevap vermesi krizin aşılmasını çözümsüz bırakıyor.

    Öte yandan, yaşanan bu gelişmelerin ardından İl Başkanı Ali Çankır’ın verdiği ismin listede yer almaması CHP ile İYİ Parti arasında yapılan Millet ittifakı protokolüne gölge düşürüyor. İki parti arasında yapılan protokol gereği meclis üyesi listesinin ilk birinci sırasının CHP, 2. sıranın İYİ Parti, 3 ve 4. sıranın CHP ve 5. sıranın İYİ Parti olmak üzere sıralama yapılması gerekirken, Özlem Çerçioğlu’nun liste başına AK Parti’den transfer ettiği Kadir Mutlu’yu getirmesi ve diğer isimlerin belirlenmesinde Belediye Başkan Adayı Kürşat Engin Özcan’ı yetkili kılması CHP ile İYİ Parti arasında ortaya çıkan krizi çözümsüz bırakıyor.

    “İSTİFA ETMİYORUZ..”

    Millet İttifakı listesinin 2. ve 3. sıralarında yer alan İYİ Partili Soner Yelkovan ile CHP’li Fatih Pehlivan’ın üzerinde kurulan istifa baskısı da sonuç vermedi. Soner Yelkovan ve Fatih Pehlivan istifa etmeyeceklerini açıklaması Ali Çankır’ın adamı olan Ulvi Yıldırım Kahraman’ın listede yer almasının da önünü kesiyor. Öte yandan partililer Ali Çankır’ın neden Ulvi Yıldırım Kahraman üzerinde bu kadar baskıcı bir tutum sergilediğini merak ederken, “Ali Çankır neden korkuyor? Neden ısrarla Ulvi Yıldırım Kahraman’ın listeye alınmasını istiyor? Ulvi Yıldırım’dan bir çekincesi mi var?” şeklindeki soruları da sormadan edemiyorlar.

    Özlem Çerçioğlu "bu işe beni karıştırmayın" derken, Milletvekilleri Bülent tezcan ve Süleyman Bülbül de krizin aşılmasında devreye girmiyor.