• Ömer Günel, TBB Başkanı seçilen İmamoğlu’nu tebrik etti

    Türkiye Belediyeler Birliği'nin (TBB) yeni başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçimde 515 oy alırken rakibi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç 250 oyda kaldı. Başkan vekili ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar oldu.

    09:31:17 | 2024-06-07
    • TBB Başkanvekilliği hayali ile Ankara’ya giden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, hayali gerçekleşmeyince şok yaşadı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) seçimlerinde Çerçioğlu, başkanvekilliği görevini beklerken sadece encümende yer alabildi. Bu sonuç “Çerçioğlu umduğunu bulamadı. Eski gücünü de kaybediyor” şeklinde yorumlara neden oldu.

    Seçimler için Ankara’da bulunan ve oyunu kullanan Başkan Ömer Günel, Ekrem İmamoğlu'nun yeni TBB Başkanı olarak seçilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek,

    “Bugün yapılan seçimde Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. Şeffaf, adil ve katılımcı yerel yönetim anlayışını tüm Türkiye’ye birlikte yayacağız” dedi.

    TBB Başkanlığı seçiminde, 31 Mart’ta yüzde 37,7 oy oranıyla birinci parti olan CHP, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aday gösterdi. Ekrem İmamoğlu’nun başkan seçildiği yarışta 448’i CHP delegesi olan toplam 868 delege oy kullandı

    Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile yarışan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu 515 oy ile başkan seçildi.

    İmamoğlu teşekkür konuşması yaptı

    Sonuçların açıklanmasının ardından teşekkür konuşmasını gerçekleştiren Ekrem İmamoğlu, "Halkın yerel yöneticilerden çok beklentisi olan bir dönem. Hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsunlar 86 milyon vatandaşımız tercihi şekillenmiştir. Herkes birbirine saygı duymak zorundadır. Özellikle 2024 yerel seçimleri, tüm siyasi kadrolara net bir mesaj vermiştir. Birbirini yok etmeye kararlıymış gibi yapılan siyasetle seçim kazanmak mümkün değildir. Bu yolda atacağımız ilk adımın birbirimiz arasında işbirliği adımlarını hızlandırmak olduğuna inanıyorum. İşbirliği ve dayanışma birliğini yerel yönetimlerle merkezi yönetim arasındaki ilişkiyi kurmanın da bu mekanizmayı tamamlayacağını biliyoruz. Vatandaşları oy verdiği partiye göre ayıran ve belediye yönetimlerini partilerine göre ayıran yaklaşımları kabul etmiyoruz.  Vatandaşın yerel yönetim kararlarına doğrudan katılabilmesinin önünü açacak mekanizmalar yeni dönemin olmazsa olmazıdır” dedi

    TBB yönetimi bünyesinde daha kaliteli hizmetler sunmak ve sorunlara hızlı çözümler üretmek için komisyonlar kurulacağını kaydeden İmamoğlu; “Nerede hukuksuzluk varsa hakkını arayan anlayışın temsilcisi olacağım. Haksızlığa karşı susanın ne olduğunu iyi bilen birisiyim. Ben sizlere dayanışma ve adalet vaat ediyorum” şeklinde konuştu.

    TBB Encümen Üyeleri belirlendi

    Birliğin yeni encümen üyeleri şu şekilde sıralandı: Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar.