• Özgür Özel, Çerçioğlu yerine kime ilgi gösterdi?

    Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Kuşadası ve Didim İlçelerinde temasları sırasında, adeta şok yaşadı. Bu ziyarete çok sıkı hazırlanan ve CHP Genel Merkezi ile CHP Teşkilatlarında, “Genel Merkez de benim arkamda” mesajı vermeye çalışan Çerçioğlu'nun onca çabası, Özgür Özel'den karşılık görmedi.

    08:30:53 | 2024-07-04

    CHP Lideri Özgür Özel 1 Temmuz’daki Aydın temasları sırasında Özlem Çerçioğlu ile kerhen fotoğraf verirken, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ile çok samimi görüntüler çizdi. Böylece Özlem Çerçioğlu'na, “Aydın'daki doğrudan temas adresimiz vekillerimizdir” mesajı verildi.

    DEMEK Kİ HERKES BALIK HAFIZALI DEĞİLMİŞ

    Bilindiği gibi CHP Kurultayında Özlem Çerçioğlu, Özgür Özel'e karşı Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek vermişti.

    Sadece Aydın delegeleri değil kongre salonunda da delege iradesine baskı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na destek için her türlü girişimde bulunan Özlem Çerçioğlu'nun bu davranışları, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu tarafından not edilmişti. Hatta kongre sürecinde Özgür Özel'in Aydın ziyareti sırasında Milletvekillerinden sadece Süleyman Bülbül ile Bülent Tezcan ve Belediye Başkanı olarak Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel yer almıştı.

    Özlem Çerçioğlu'nun sağ kolu olarak bilinen ve Ağır Ceza Hakimleri, Sayıştay Denetçileri, Gazeteciler, Milletvekilleri, Bürokratlar dahil çok sayıda kişinin yasa dışı takip edimesi ve de darba kadar geçen olaylara ismi karışan Ozan Çavuşoğlu'nun, Süleyman Bülbül ve Bülent Tezcan'ın adeta yuhalanması, konuşturulmaması, Özgür Özel'in ziyaretine katılanların tek tek izlenip, not edilmesi gibi eylemlere karıştıkları, kamuoyunda defalarca haberlere konu olmuştu. Kılıçdaroğlu seçildiği takdirde Özlem Çerçioğlu'nun 17 ilçe adayını da kendisinin belirleme sözünü aldığı, bu yolla adeta siyasi derebeylik sistemi kurulacağı da pek çok yazıda işlenmişti.

    Özgür Özel'in kongreyi kazanması sonrası her zaman olduğu şekilde hemen dümen kıran Özlem Çerçioğlu, harıl harıl Özel'in Aydın ziyaretine hazırlanmış ve bunu bilindik algı operasyonlarına çevirmeye çalışmıştı.

    Buna prim vermeyen Özgür Özel'in Çerçioğlu yerine Milletvekili Süleyman Bülbül ile çok samimi pozlar vermesi, Özlem Çerçioğlu'nun artık bir dahaki dönem olmayacağı, siyaset arenasında milletvekilliği ile belediye başkanları üzerinde otorite kurmasına izin verilmeyeceği şeklinde yorumlandı.

    Hatırlanacağı üzere Özlem Çerçioğlu CHP adayları içinde en son ismi açıklananlar arasında yer alıyordu. Çerçioğlu'nun son kez adaylığının hassas konjonktür nedeniye gerçekleştiği de, siyasi kulislerde artık kabullenilen gerçekliklerin başını çekiyor.

    GENEL MERKEZ TEPKİ GÖSTERİNCE ÇAVUŞOĞLUN’U GERİ ÇEKTİ

    Öte yandan adı çok sayıda yasa dışı eylem iddialarına konu olan Özlem Çerçioğlu'nun sağ kolu Ozan Çavuşoğlu, sadece taban ve teşkilatlar değil, CHP Genel Merkezi’nden gelen tepkiler üzerine bir adım geriye çekildiği iddiası, CHP kulislerinde ana gündem maddelerinden biri oldu.

    İddialara göre; Ozan Çavuşoğlu hakkındaki suça yönelik eylemlerine yönelik isnat ve iddialar sürerken, Çavuşoğlu'nun Özlem Çerçioğlu tarafından verilen talimatla Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile yakın çalışma ekibini izlemeye başladıkları öne sürülmüştü. Yine iddialara göre, Ozan Çavuşoğlu bunun için ev kiralamış, yaklaşık on kişilik yapılanmasıyla Ömer Günel ile yakın ekibini takibe almıştı. Bu olayın da medyaya yansıması üzerine CHP Genel Merkezi'nin artık kontrolden çıkan bu eylemlere sert tepki göstermesi nedeniyle Ozan Çavuşoğlu'nun geri çekildiği, yüzünün ve karıştığı iddiaların unutturulmaya çalışılacağı iddialar arasında yer alıyor.

    EVRİM KARAKOZ DA ÇERÇİOĞLU’NDAN UZAKLAŞMA SÜRECİNDE

    Diğer taraftan CHP Aydın Milletvekili ve bir dönem Özlem Çerçioğlu'na en yakın isimlerden Evrim Karakoz'un, Süleyman Bülbül-Bülent Tezcan doğrultusunda hareket etmeye başladığı kaydediliyor. Öte yandan Çerçioğlu cephesi tarafından CHP’li belediye başkanı ve vekillere yönelik başlatılan kara propoganda yoluyla linç kampanyasından Evrim Karakoz'un da rahatsız olduğu öğrenildi. Bu nedenle Karakoz'un, Özlem Çerçioğlu'na yakın diğer isimlerden Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Barış Altıntaş tarafından hedef alındığı, bazı köşe yazarlarınca işlenmişti.

    Edinilen bilgiye Evrim Karakoz artık tahammül sınırlarını aşan bu durumlar karşısında kendi geleceğini de düşünerek yavaş yavaş rotasını Bülent-Tezcan-Süleyman Bülbül çizgisine doğru çektiği öne sürülüyor.