• Özlem hanımın kalemşöründen Anıl Yetişkin’e fütursuzca saldırılar

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun güdümünde olarak bilinen yandaş medyanın CHP’li belediye başkanlarına karşı olan kin ve husumeti adeta nefret suçuna dönüşüyor.

    14:50:23 | 2024-05-26

    Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin'i istifaya zorluyorlar iddiası

    Sıcak tavırları ve cana yakınlığı, bitmez tükenmez enerjisi ile sürekli halkın yanında olduğu için şimdiden kamuoyunun takdirini kazanan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin'e engeller ve saldırılar muhalefet partilerinden değil, bizzat CHP içinden gelmeye başladı.

    Kendi takdiri dışında BŞB kontenjanından Barış Altıntaş, Germencik’ten halkın büyük tepkisini çeken Muttalip Özsemerci, Didim’den Ali Metin Başer isimli Belediye Başkan Yardımcılarıyla etrafı çevrilen Anıl Yetişkin'e siyasi kumpas hazırlıklarının artarak sürdüğü iddiaların başını çekiyor.

    Bilindiği gibi Muttalip Özsemerci hakkında Germencik Belediyesi’nde görev yaptığı sırada haksız mal varlığı edinmesinin yanı sıra tüm kişisel harcamalarını Germencik Belediye şirketinden karşıladığı iddiaları, kamuoyunda hayli yer tutan konulardan birini teşkil ediyordu. Didim'den getirilen Ali Metin Başer hakkında ise ayrıca çok sayıda iddialar dillerde dolaşıyordu.

    Efeleri hiç tanımayan ve herhangi bir liyakate dayalı meziyetleri olmadığı gibi haklarında çok sayıda şaibenin kamuoyunun dilinde olduğu ve MHP kökenli oldukları kaydedilen bu iki ismin, kendisi de MHP kökenli olduğu ifade edilen Aydın BŞB Genel Sekreteri Ertuğrul Yamen tarafından ataması yaptırıldığı belirtiliyordu.

    Uzun yıllardır hayali ve hedefi Efeler CHP Belediye Başkan Adaylığı olan Barış Altıntaş'ın ise Özlem Çerçioğlu'nun çekirdek ekibinden olduğu herkesin malumuydu.

    MASADAKİ BÜYÜK RESTLEŞMEDE AĞIR İFADELER

    İki kez Aydın Baro Başkanlığı'na seçilmiş Anıl Yetişkin'in belediye başkanı seçilmesi sonrası öncelikle etrafının çevrildiği siyasi çevrelerce apaçık görülüyor. Belediye kaynaklarından edinilen bilgilere göre ise Anıl Yetişkin üzerinde Çerçioğlu kontenjanı Barış Altıntaş vasıtası ile ağır bir baskı kurulmaya çalışıldığı öğrenildi.

    Özellikle Barış Altıntaş'ın daha önceki dönem belediye Başkan Yardımcısı iken kendisini görevden alan Mehmet Fatih Atay'a karşı bitip tükenmeyen husumetinin, çeşitli çatlaklara yol açtığı edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Medyada önceki başkan Fatih Atay hakkında servis edilen haberlerin büyük kısmında Barış Altıntaş'ın servis bilgileri yer aldığı öne sürülüyor.

    Özellikle Efeler 09 FK ile gelir paylaşımı yöntemiyle yeni yapılan Efeler Belediye Binası hakkındaki servis bilgilerin Barış Altıntaş üzerinden servis edilmesinin yanı sıra Anıl Yetişkin'in bu konularda işlem yapması baskısına tabi tutulduğu kaydediliyor.

    Kendisi de avukat olan Anıl Yetişkin'in haberlere konu işlemlerle ilgili hukukçulara yaptırdığı incelemelerde her hangi bir açık nokta bulunmadığı için işlem yapılmayışı, Fatih Atay husumetlisi Barış Altıntaş başta BŞB cephesinin de büyük tepkisini çekiyor.

    Bunun yanında geçmiş dönemden kalan personele yönelik intikamvari davranışlara da tepki gösteren Anıl Yetişkin'in düzenlenen toplantıda, “Yeter artık beyler. Personelle amirle memurla, onunla bununla uğraşmayı bırakıp işimize bakalım” sözlerinin ardından masaya yumruk vurarak, “Bu Belediyenin Başkanı ve halka karşı sorumluluk sahibi olan benim” mesajı verdiği kulislerde dilden dile dolaşırken asıl kulisleri sarsan ifadelerin ise Barış Altıntaş'tan geldiği iddia ediliyor.

    Yine iddialara göre, Anıl Yetişkin'in bu tavrı sonrası Barış Altıntaş'ın, “Senin yapacağın belediye başkanlığının ta…” şeklinde ağır ifadeler kullandığı da, öne sürülenler arasında yer alıyor.

    Bunun yanında asıl siyasi bombanın ise Anıl Yetişkin'in idari olarak kısıtlanıp aynı zamanda medya baskısıyla istifaya zorlanması, ardından Barış Altıntaş'ın başkanlık koltuğuna oturtulması planının yürürlükte olduğu da, siyasi kulislerden ulaştığımız iddiaların başını çekiyor. Aydın Şafak Gazetesi'nde seçimlerin hemen ardından yer alan Yalçın Yıldırım’ın analiz yazısında da, bu konu kamuoyuyla paylaşılmıştı.

    “ÇERÇİOĞLU VE ÇEVRESİNİN BİTMEYEN KİNİ”

    Öte yandan tüm bunlar yaşanırken “Özlem Çerçioğlu Partisi (ÖÇP)” şeklinde çok kişi tarafından tanımlama yapılan Aydın CHP’de seçimlerin hemen ardından, bitip tükenmeyen kaos ortamı yeniden yaşanıyor.

    Özlem Çerçioğlu medyasının bir hedefi de CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile başlayan intikam ve rakiplerini medya eliyle silme süreci tam gaz devam ederken, Aydın Şafak Gazetesi olarak yaptığımız araştırmalarda çok ilginç bilgilere ulaşıldı.

    Bilindiği gibi Özlem Çerçioğlu konjonktür gereği seçimi yüzde elli ile almasına rağmen geçen seçimlere göre hem de genç oylarının on binlerce artmasına rağmen 25 bin oy kaybetmişti. İYİ Parti ve DEM Parti'den konjonktürel olarak gelen 15 puan çıkıldığında, Özlem Çerçioğlu'nun CHP’ye pek bir katkısı olmadığının, CHP Genel Merkezi tarafından da görüldüğü kaydediliyor.

    CHP’nin en çok oy aldığı ilçeler ele alındığında, ortaya şu sonuç çıkıyor;

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP Genel Merkezi ve Özgür Özel nazarında en güçlü ve gelecekte BŞB Adayı gösterilme potansiyeline sahip bir isim. Çünkü Ömer Günel Büyük Kurultay sürecinde Özlem Çerçioğlu tam kadro Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklerken, Aydın'a geldiğinde Özgür Özel'i karşılayan tek belediye başkanıydı.

    Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Bülent Tezcan; her iki isim de Özgür Özel ve Değişimciler ekibine ilk günden destek verip, çelik çekirdek kadro içerisinde yer alan isimler olarak Genel Merkezde oldukça güçlü konumda bulunuyorlar.

    Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay; Ekrem İmamoğlu'nun özel isteğiyle belediye başkan adayı yapıldığı için eli hayli güçlü. Ve baskı görmeye hiç tahammül edemeyen yapısı nedeniyle Özlem Çerçioğlu'nun sorun yaşamak istemeyeceği bir belediye başkanı olduğu belirtiliyor.

    Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik; Özlem Çerçioğlu'nun nefret derecesinde husumet beslediği bilinen Süleyman Bülbül'e çok yakın bir isim.

    Söke Belediye Başkanı Mustafa İberya Arıkan; Özlem Çerçioğlu'nun isteğiyle aday olduğu öne sürülürken arkasındaki asıl ismin, Özgür Özel'in çok yakını CHP Manisa İl Başkanı olduğu ve ilerleyen süreçte onun da rüzgara göre tavır değişikliği yaşayabileceği, CHP kulislerinden edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

    Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci; Halkın sevdiği ismin seçim döneminde Özlem Hanım ile DEM Partiyle ilişkiler konusunda tartışma yaşadıkları, o günlerde konuşulan iddialardan birini teşkil ediyordu. Hatta Zencirci'nin Özlem Çerçioğlu'nun DEM ile yakın ilişki kurulması konusunda yapılan baskıya direndiği de öne sürülmüştü.

    “EN GÜÇLÜ GÖRÜNEN ASLINDA EN ZAYIF OLANDIR”

    CHP Genel Merkezi ve kulislerinden Aydın Şafak Gazetesi olarak derlediğimiz bilgi ve iddialar bunlarla da sınırlı değil. Özlem Çerçioğlu'nun olası bir erken genel seçim veya zamanında seçim için kendi planlarına tehdit gördüğü hem de hepsi CHP’li olan Milletvekili ve Belediye Başkanlarını şimdiden sindirme, kendine biat ettirme veya Anıl Yetişkin örneğinde olduğu gibi istifa yoluyla kendisine yakın isimleri o koltuklara oturtma gayretleri arkasında, önce milletvekilliği sıralamasını kendine göre yapması sonrasında bu yolla kendi adaylığını beşinci kez dayatma planı yattığı öne sürülüyor.

    Çünkü Ekrem İmamoğlu'nun, Özlem Çerçioğlu tarafından Haldun Haşmet Aysan üzerinden kendisine kurulmaya çalışılan Erkan Karaarslan odaklı olayları, kumpas ve şantaj olarak tanımladığı öne sürülüyor.

    Bilindiği gibi Erkan Karaarslan'ın verdiği eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle ilgili İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde dava açılmış, suç unsuru bulunmayışı hasebiyle beraatle sonuçlanan davada Yargıtay'da suçsuzlukları kesin şekilde onaylanmıştı. Fakat Haldun Haşmet Aysan isimli önceleri Özlem Çerçioğlu'na husumetli olup ardından onunla beraber hareket ettiği iddia edilen şahıs koltuğunun altında dosyalarla kesin beraatle sonuçlanan dosyaların yeniden açılması için kapı kapı dolaşmıştı. Hatta bu konu İzmir mahreçli haber sitelerine konu olmuş ve Ekrem İmamoğlu konu hakkında ilk elden bilgi sahibi konumundaydı.

    İş bu nedenle Ekrem İmamoğlu'nun Özlem Çerçioğlu'nun gelecek planmasında olumsuz yönde tavır koymasına kesin gözle bakılıyor. Özgür Özel ise ilk günden kendisiyle beraber büyük risk alan Milletvekilleri Bülent Tezcan-Süleyman Bülbül ile birlikte hareket ettiği ve onları abileri olarak saydığı da tüm kamuoyunca biliniyor. Özgür Özel'in de Özlem Çerçioğlu'nun geleceğe yönelik planlarına olumsuz görüş koymasının sürpriz olmayacağı kaydediliyor.

    Şu an çok güçlü gibi görünen Özlem Çerçioğlu'nun ise aslında çok zayıf bir konumda olduğu, bu nedenle karşı cephe ilan ettiği CHP’li vekil ve belediye başkanlarını medya eliyle yıpratma, baskı altına alma ve biat ettirme operasyonu yürüttüğü açık gerçeklik olarak CHP Genel Merkezi'nde kayıt altına alınıyor.

    Hatta ve hatta Aydın Şafak Gazetesi'ne konuşan bir CHP Genel Merkez üst düzey ismi, “Özlem Hanıma hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Fakat rakamlar önümüzde ve bu seçimlerde Özlem Hanım yerine başka adayla gitsek belki daha yüksek oy alırdık” görüşünü belirtti.

    İşte Özlem Çerçioğlu'na yakın medya organından CHP'li Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin'e adeta medya saldırısı şeklinde ardı ardına servis edilen o haberlerden bazıları...