• Söke Tariş Başkanı İsmail Özer'den Bertan Balçık’a sert uyarı…

    Söke Tariş Başkanı İsmail Özer, Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık’ın “organik pamuk” üzerinden Söke TARİŞ’e yönelik karalama ve yıpratma kapmapyası başlattığını zehir zemberek açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

    08:39:17 | 2024-07-04
    • “Kooperatifimize yönelik beyhude çabalardan vazgeç ve doğrudan doğruya kendin karşımıza çık!” sözleriyle Bertan Balçık’a HODRİ MEYDAN çeken Tariş Başkanı İsmail Özer “Söke Tariş Pamuk Kooperatifi’nden elinizi çekin!” uyarısı yaparken, “Üreticiden tüketiciye uzanan zincirde, ülkemizin iktisadi yapısı içerisinde devletimizin desteğiyle varlığını kar amacı gütmeden, piyasayı regüle etme hedefi doğrultusunda sürdüren kooperatifimize, ‘organik pamuk üzerinden atılmaya çalışılan hiçbir çamur yapışmaz ve yapışmayacaktır” dedi.

     

    İsmail Özer, Söke Tariş Pamuk Kooperatifi’nin, “organik pamuk” konusunda da öncü rol üstlenmeye devam edeceğini, üreticinin ürettiğinden hak ettiğini alması için elini taşın altına koyma konusunda bir an bile geri durmayacağına vurgu yaparken “Bertan Balçık’ın organik pamuk konusunda senelerdir tekstil baronlarıyla iş tutup üreticiye delikli kuruş destek sağlamadığı aşikârken, Söke Tariş Pamuk Kooperatifi’ne ve şahsımıza karşı olan hasmane tutumunun gerekçesi, bizim doğrudan doğruya devletimizin de desteğini arkamıza alarak tekerlerine çomak sokmamızdan ibarettir” ifadesini kullandı.

    İSMAİL ÖZER’İN SÖKE TARİŞ YÖNETİMİ ADINA YAPTIĞI KAMUOYU AÇIKLAMASI ŞÖYLE…

    “Göreve geldiğinden bu yana Ulusal Pamuk Konseyi'ne adil olmayan, üreticiyi korumaktan ve desteklemekten uzak bir iradeyle yön vererek şahsi çıkarlarına alet eden Bertan Balçık’ın, sistematik bir şekilde her sezon başında, bazı basın maşalarını da kirli emellerine alet ederek kooperatifimize karşı “organik pamuk” üzerinden karalama ve yıpratma kampanyası başlatmasına ilişkin kamuoyuna açıklama yapma gereğimiz doğmuştur.

    Gelinen noktada; yaklaşık 15 yıldan bu yana Söke'de birlikte hareket ederek güdümü altına girdiği tekstil baronları ve gayri millî unsurların yönergeleri doğrultusunda organik pamukta tekel haline gelen ve cefakar pamuk üreticisine hiçbir yararı olmayan Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Bertan Balçık, ne yazık ki bu sezonda da işgüzarca algı operasyonlarına soyunmuş durumdadır.

    Bu operasyonlar için bu sezona özel olarak seçtiği basın maşasına perde arkasından verdiği sufleler ayan beyan ortada olan Balçık’ı, daha önce de olduğu gibi tekraren uyarıyoruz; Söke Tariş Pamuk Kooperatifi’nden elinizi çekin!

    Geçtiğimiz yıllarda kooperatifimize yönelik olarak, üreticilerimizi sırtından hançerlercesine Bakanlığa şikâyet etme alçaklığına kalkışması da soyadıyla müsemma olan Bertan Balçık’ın, tüm bu işgüzar çabalarında yanında saf tutanlara baktığımızda;

    Düne kadar Tariş Pamuk Birliği Yönetim Kurulu’nda kurumumuzu temsil eden, güzide kooperatifimizden kendisinin ürettiği “organik pamuk” için doğrudan destekleme alan ve Balçık’ı geçmişte adının karıştığı randıman vurgunu iddiaları nedeniyle girdiği her ortamda ifşa ederek arkasından ağza alınmayacak sözlerle hakaretler sıralayan Baki Bakanoğlu’nun yer almasını da değerli üretici ortaklarımızla kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

    Üreticiden tüketiciye uzanan zincirde, ülkemizin iktisadi yapısı içerisinde devletimizin desteğiyle varlığını kar amacı gütmeden, piyasayı regüle etme hedefi doğrultusunda sürdüren kooperatifimize, “organik pamuk” üzerinden atılmaya çalışılan hiçbir çamur yapışmaz ve yapışmayacaktır.

    Zira Türkiye Cumhuriyeti Devleti Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “doğadan modaya organik pamuk” projesi kapsamında Söke’yi pilot bölge ilan ettiği ve bizim de kooperatif olarak bu kapsamda bir dizi uygulamanın hayata geçmesi noktasında pamuk tarımında sürdürülebilirlik adına sorumluluk üstlendiğimiz ortadadır.

    Bertan Balçık’ın organik pamuk konusunda senelerdir tekstil baronlarıyla iş tutup üreticiye delikli kuruş destek sağlamadığı aşikârken, Söke Tariş Pamuk Kooperatifi’ne ve şahsımıza karşı olan hasmane tutumunun gerekçesi, bizim doğrudan doğruya devletimizin de desteğini arkamıza alarak tekerlerine çomak sokmamızdan ibarettir.

    Şu bilinsin ki; birileri çatlasa da patlasa da Söke Tariş Pamuk Kooperatifi, “organik pamuk” konusunda da öncü rol üstlenmeye devam edecek, üreticinin ürettiğinden hak ettiğini alması için elini taşın altına koyma konusunda bir an bile geri durmayacaktır.

    Şunun da altını önemle çiziyoruz ki; tekstil ihracatında küresel pazarda kilit rol üstlenen ülkemizdeki yerli ve milli sermayeyle çarkını döndüren bir takım tekstil fabrikalarının, bir süredir güzide kooperatifimize yönelmeleri ve ciddi oranda alım yapmalarından kaynaklı hazımsızlık çeken Bertan Balçık’ın, 3 sezondan bu yana bazı basın maşaları eliyle temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp öne sürdüğü “organik pamuk” üzerinden yürüttüğü algı operasyonları, doğrudan doğruya bölgedeki üreticilerimize ihanettir, alın terlerinin karşılığına göz dikmektir!

    Tekstil baronlarının güdümündeki bazı tohumu bozuklarla iş tutup üreticilere sattığı “maya-81” pamuk tohumu ile Söke Ovası’nda binlerce dönüm araziyi balçığa çevirdiği iddia edilen, önceki yıllarda da randıman vurgunu iddiaları nedeniyle üreticilerimiz arasında da adı “akıllı cıvatacıya” çıkan Bertan Balçık’ı son kez uyarıyoruz;

    Kooperatifimize yönelik bu beyhude çabalardan vazgeç ve doğrudan doğruya kendin karşımıza çık! Bazı basın maşalarına geçmişte aslı astarı olmayan bazı belgeler vereceğini taahhüt edip sonrasında yarı yolda bıraktığını çok iyi biliyoruz. Bu sezonda da yine birilerini karşımızda müşkül durumlara düşürme. Aklını başına al, üreticinin alın teriyle oynama!

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”