• “Tek sorumlu Özlem Çerçioğlu’dur.”

    İçişleri Bakanlığı Müfettişleri “tek sorumlu Özlem Çerçioğlu’dur” dedi ve yargılanmasını istedi…

    19:13:29 | 2024-10-10

    Özlem Çerçioğlu ve cenahı sürekli halkı yanıltmaya devam ederken, mızrak çuvala sığmıyor. İnkar ettikleri ne varsa bir bir devlet kayıtlarıyla ortaya çıkıyor.

    Artıtma tesislerinin ömrünü tamamladığı ve yatırım yapılmadığı için halk ile çevre sağlığının yıllardır tehlike altında olduğu haberlerinin yerel ve ulusal medyada yer bulması ardından Aydın BŞB'den yapılan açıklamada, bu tür haberlere itibar edilmemesi istenmişti.

    Bunun yanında yıllardır gelen müfettişlere rağmen neden bir şey olmadığı, Özlem Çerçioğlu ve yapılanmasının pir-ü pak olduğu konusunda gerçek dışı propoganda yapılırken, Çerçioğlu hakkında süren onlarca dava ve soruşturmanın olduğu, yine yandaş medyasınca halktan gizlenmişti.

    Fakat artıtma konusunda Aydın Şafak Gazetesi'nin yürüttüğü uzun süreli araştırma ve soruşturmalar sonrası, Çerçioğlu'nun yargılanmasının istendiği raporlar ortaya çıktı.

    Müfettişler halktan gelen şikayetler üzerine başlatılan soruşturma sonrası Aydın ASKİ’deki yozlaşmışlığı tek tek gözler önüne serdiler. Tutulan raporda yasalara uygun görevlendirmeler yapılmadığı, yeterli şartlara haiz görevliler çalıştırılmadığı, yeterli revizyon ve yeni yatırımlar gerçekleştirilmediği, sık sık yaşanan yönetici değişiklikleri sonucu düzgün bir sistem kurulamadığı bilirkişi raporları da eklenerek kayıtlara geçirildi.

    Müfettiş raporunda hakkında soruşturma izni istenen diğer bürokratların bu eylemlerden sorumlu tutulamayacağı ve ilgili yasalara göre sorumlu tek kişinin Özlem Çerçioğlu olduğu kaydedildi. Ve bu nedenle Özlem Çerçioğlu'nun yargılanması için soruşturma izni verilmesi talep edildi.

    Rapor içerisinde ayrıca ilgili kurumlarca kesilen cezalara ASKİ ve Aydın BŞB tarafından idare mahkemeleri ile istinaf mahkemelerine yapılan başvuruların Danışay yolu kapalı olmak üzere kesin şekilde reddedildiği yani çevre ve halk sağlığına yönelik tehditlerden sorumlu olduklarının da altı çiziliyor.

    Süleyman Soylu tarafından verilen onay üzerine 2019 tarihli ve Özlem Çerçioğlu'nun tek sorumlu olarak yargılanılmasının istenildiği o raporun ise akıbeti bilinmiyor.

    Raporun Devletin hangi katmanında ve hangi kurumunun tozlu raflarında beklediği şu an için tespit edilmez iken, Çerçioğlu'nun atık konusunda verdiği bilgilerin gerçek dışı olduğu da, bu raporla kayıt altına alınmış oluyor.

    İşte Özlem Çerçioğlu ve AS-Kİ yönetimi hakkında müfettişlerin tuttuğu ve Çerçioğlu'nun tek sorumlu olarak yargılanmasının istenildiği o rapor;

    BU RAPORUN AKİBETİ BİLİNMİYOR…

    HANGİ KURUMDA GİZLENİYOR BELLİ DEĞİL…