• Tekin Baykal beraat etti...

    Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in öldürülmesine ilişkin davada azmettirici olarak yargılanan Ahmet Tekin Baykal beraat etti.

    23:04:29 | 2017-07-17

    Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katilinin öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılan hükümlülerden Ahmet Suphi Altındöken'in Adana'daki cezaevinde silahlı saldırıda ölmesi, babası Necmettin Altındöken'in ise yaralanmasıyla ilgili davada sanıklardan tutuklu Gültekin Alan ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 29 yıl 9 ay 10 gün hapis cezasına mahkum edildi. Azmettirici iddiasıyla yargılanan Ahmet Tekin Baykal ve tutuksuz 5 sanık ise delil yetersizliğinden beraat etti.

    Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuklu Gültekin Alan, tutuksuz sanıklar Ferat Yüksel, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, Gamze Bağlar, Serkan Akkoca ile avukatları katıldı.

    Başka suçtan cezaevinde tutuklu bulunan Ahmet Tekin Baykal ve Hüsamettin Bağlar ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmada hazır bulundu A.Tekin Baykal'ın Avukatı Harun Batu Duran duruşmaya katılarak savunmasını yaptı.

    HASAN KADİFE