• TÜRK ZEYTİNYAĞI İNGİLTERE YOLCUSU

    Türk zeytin ve zeytinyağı İngiltere yolcusu..

    12:40:45 | 2015-03-21

     

    Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için İngiltere'de International Food Exhibition 2015 (IFE London 2015)'a katılacak. ZZTK, söz konusu fuara bu yıl üçüncü kez iştirak edecek.

     

    Türkiye'nin sofralık zeytin ihracatında altıncı büyük pazar olan İngiltere'ye ve Avrupa pazarına sofralık zeytin ihracatını arttırmak istediklerini belirten ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı M. Kadri Gündeş, ürün tedariğinde zorluklar yaşanmasına rağmen fuarlardan vazgeçmediklerini kaydetti.

     

    International Food Exhibition 2015 (IFE London 2015)'in ZZTK'nın  2015 yılının ilk çeyreğinde katıldığı 5. fuar olduğuna işaret eden Gündeş, "Türkiye'de son yıllarda dikilen 80 milyon zeytin ağacı ürün vermeye başladığı zaman 650 bin ton zeytinyağı, 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin üretimine ulaşacağız. Bu rekoltenin katma değere dönüşmesi için Türk zeytin ve zeytinyağının bilinirliğinin artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

     

    Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, 2015 yılında şu ana kadar, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Gulfood Fuarı'na, Rusya'da Prodexpo Fuarı'na, Hindistan'da Food Hospitaly World Mumbai ve Türkmenistan Türk İhraç Ürünleri Fuarı'na katılarak Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını gerçekleştirdi.