• Çerçioğlu’nu Akit’e manşet yaptırdı

    Özlem Çerçioğlu yakın dostu Ergün Poyraz'ın ihanetine mi uğradı? Ergün Poyraz'a yakınlığıyla bilinen Akit Gazetesi, bu kez Ergün Poyraz'ın yakın mesai arkadaşı Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu hedef aldı. CHP’den ihraç edildikten sonra Aydın BŞB’de çalışan eşi ve çocuklarının da işten atılacağı korkusu saran Ergün Poyraz eleştiri oklarını yıllardır kendisini besleyen ve yol yürüdüğü Özlem Çerçioğlu’na çevirdi. Akit Gazetesi’ne “Çerçioğlu’nun beslemeleri” manşeti attıran Poyraz haberde Çerçioğlu’nu yolsuzluk kraliçesi olarak ilan ettirdi.

    12:42:12 | 2024-09-06

    Yıllarca Ergün Poyraz'a her türlü maddi manevi desteği veren, kendisini Ergün Poyraz'a siper eden Özlem Çerçioğlu cephesi, Poyraz'ın birlikte hareket ettiği Akit Gazetesi’ne, “Çerçioğlu'nun Beslemeleri” başlıklı haberde manşet oldu.

    Haberde ayrıca Çerçioğlu “yolsuzluk kraliçesi” ilan edildi.

    Daha önce Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'e Akit Gazetesi üzerinden ve Ergün Poyraz ağzından ağıza alınmayacak, itham, iftira ve hakaretlerde bulunulmuştu. Fakat Aydın'da 15 yıldır medya gücünü elinde bulunduran Çerçioğlu cephesinden, CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı Günel'e yapılan bu saldırılara karşı tek bir cevap veya karşı açıklama gelmemişti.

    Bu durum ise Ömer Günel'e karşı olan olumsuz tavrıyla bilinen Özlem Çerçioğlu ile onun kalemşörü bilinen Ergün Poyraz'ın ortak kara propoganda faaliyeti olarak yorumlanmıştı. Hatta tüm tepkilere rağmen Ergün Poyraz ile görüşüp beraber poz veren, ardından eleştirilere kulak asmayıp, “Kiminle görüşeceğime ben karar veririm, size mi soracağım” şeklinde açıklama yapan, yetmez gibi Ömer Günel'i çöp olmakla tehdit eden Özlem Çerçioğlu, bu kez halk tabiriyle kullandığı maşanın kurbanı oldu.

    Gerçeklikler açığa çıktıkça halkın ve CHP Genel Merkezi'nin yoğun tepkileri sonucu Ergün Poyraz'ın CHP’den ihracına engel olamayan Özlem Çerçioğlu herkesi şaşkına çeviren bir harekette bulunmuştu. Eski yol arkadaşı ve Ergün Poyraz'ın en nefret ettiği isimlerden Durmuş Tuna ile anlaştığı öne sürülen Çerçioğlu'nun anlaşma şartı olarak Tuna'dan dolaylı yollarla kendisini Ergün Poyraz baskısından kurtarma ricasında bulunduğu öne sürülmüştü.

    Daha sonra Durmuş Tuna artık Özlem Çerçioğlu ve çevresi hakkında yazmayacağı paylaşımı yapmış, tek hedefinin CHP ve toplum adına büyük zarar veren şahıs konumuna gelen Ergün Poyraz olduğunu belirtmişti.

    Ergün Poyraz ise bu duruma, “Zaten ikisinin (Özlem Çerçioğlu ve Durmuş Tuna) tiyatro çevirdiğini biliyordum” paylaşımıyla yanıt vermişti.

    Bu paylaşımlar ardından Ergün Poyraz, hamisi Akit Gazetesi'nde çıkan, “Çerçioğlu beslemeleri - Yolsuzluk Kraliçesi” başlıklı haberlerin arkasında, Ergün Poyraz ve onunla beraber hareket eden bazı basın mensuplarının intikam hamlesi olduğu ileri sürüldü.

    Durmuş Tuna'nın ise Özlem Çerçioğlu cephesini oldukça sarsan Ergün Poyraz destekli bu haberler sonrası, “Başkanı çok uyarmıştım. Bu Ergün Poyraz ilk fırsatta aleyhine döner demiştim. Aydın ve Özlem Hanım, Ergün Poyraz sorunundan kurtulmalı. Yoksa Ergün Poyraz'ın her kafası attığında Özlem Hanımı Akit Gazetesine Manşet yapacak” ifadelerini kullandığı, medya kulislerinden tarafımıza ulaşan iddialar arasında yer alıyor.

    İşte daha önce Ergün Poyraz'ı, Özlem Çerçioğlu'nun da işine gelecek şekilde manşet yapan, sonuda ise Özlem Çerçioğlu'nun nepotizmini Ergün Poyraz destekli olduğu öne sürülen haberle kamuoyuna servis eden Akit Gazetesi'nin ilgili haberlerin bazıları…

    https://www.yeniakit.com.tr/haber/chpli-buyuksehir-belediyesi-yandas-semirtme-merkezi-gibi-cercioglunun-beslemeleri-1883125.html

    https://www.yeniakit.com.tr/haber/akit-yazdi-chpliler-tutustu-yolsuzlugu-yazan-poyraza-yildirim-ihrac-1876092.html

    https://www.yeniakit.com.tr/haber/darp-ettiler-dava-actilar-simdi-de-cocuklarini-isten-atacaklar-chpye-dokunan-yaniyor-1876783.html