• Durmuş Tuna Özlem Çerçioğlu ile anlaştı

    Tek hedefi Ergün Poyraz ve iddiaları… Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun on yıl boyunca keskin kalemşörlüğünü yapan ve sır ortağı olarak bilinen Durmuş Tuna ile Çerçioğlu arasındaki buzların eridiği kaydediliyor.

    17:00:36 | 2024-09-05

    AYDIN BŞB’DE DURMUŞ TUNA SEVİNCİ

    Bilindiği gibi Durmuş Tuna, geçmişin karanlık dönemlerine ait Çerçioğlu ve yapılanması hakkında çok değişik bilgi, belge ve iddialarla kamuoyunu sarsmıştı. Bunlar arasında Çerçioğlu yapılanması eliyle hakim-savcı-bürokrat-gazeteci-iş insanları-sayıştay denetçileri gibi isimlerin takip ettirilerek kayda alınması, hatta takip edenlerin takip ettirilmesi ilk ifşaatlardan olmuştu.

    Durmuş Tuna ardından Çerçioğlu ve yapılanması tarafından itibarsızlaştırılmak istenen pek çoğu da ünlü kişilere kurulan kumpasları kaleme almış, “Kumpas kurduysam sen istediğin için kurdum” göndermesiyle Çerçioğlu'nun ön yüzü Sindirella arka yüzü Vampirella politikalarını gözler önüne sermişti. Tuna aynı zamanda Çerçioğlu tarafından kurulan medya yapılanmasının oluşturulan havuzdan beslenen gazeteci kimlikli şahıslara nasıl paralar aktarıldığını, bu yolla nasıl kara propoganda aygıtı oluşturulduğunu ifşalarına eklemişti.

    Durmuş Tuna'nın açıkladıklarının, elindeki bilgi ve belgeler yanında denizde kum tanesi olduğu yorumları yapılmıştı.

    Tuna, son yaptığı paylaşımıyla Aydın BŞB dde büyük sevinç dalgası yarattı.

    Kendisine dokunulmadığı takdirde üç buçuk yıl siyasi paylaşımlardan uzak duracağını belirten Tuna, tek istisnanın Ergün Poyraz olduğunu dile getirdi.

    Yaşanan bu gelişme ardından yapılan değerlendirmelerde Tuna ile Özlem Çerçioğlu arasındaki buzların eridiği, ortak noktalarda anlaşıldığı öne sürüldü.

    İddialara göre Çerçioğlu'nun da artık kendisine pranga olan ve elinde kendisi

    hakkında çok sayıda bilgi-belge-kayıt-yazışma bulunduğundan şüphelendiği Ergün Poyraz'dan kurtulmak için Durmuş Tuna ile ittifak yaptığı, BŞB koridorlarında yüksek sesle dillendirilen ve sevince neden olan yorumlar olarak dilden dile dolaşıyor.

    İşte Durmuş Tuna'nın Çerçioğlu ile gizli anlaşma ve Ergün Poyraz'ın tasfiyesi hakkındaki iddialara yönelik o paylaşımı;