• Hakan Olkaç muhbir çıktı

    Durmuş Tuna'nın yıllar önce Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Ozan Çavuşoğlu tarafından Gazeteci Servet Töz'e kurulan iftira kumpasının ifşası ardından, siyasi cerahatler adeta ortaya saçıldı.

    07:58:36 | 2024-10-20

    Uzun yıllar boyu Özlem Çerçioğlu ve sağ kolu Ozan Çavuşoğlu tarafından bir iftira üzerinden kendisi ve ailesi hedef alınan Servet Töz, geçmiş yıllarda yaşananlara açıklık getirdi.

    Özlem Çerçioğlu'nu ihalelerdeki yolsuzluklar nedeniyle uyardığını fakat buna rağmen Çerçioğlu'nun gereğini yapmak yerine kendisi ve ailesini hedef aldığını belirten Servet Töz, olayların organizatörlerinden birinin, Çerçioğlu'nun eski koruması Özcan isimli şahsın bulunduğunu kaydeden Servet Töz, olayların Çerçioğlu'ndan habersiz gerçekleştiğini zannettiğini, ilerleyen süreçte Çerçioğlu'nun tam bu işlerin asıl faili olduğunu anladığını özetlediği yazısında, ASKİ şaibeli Genel Müdürü Hakan Olkaç'ı da muhbirlikle suçladı.

    Dönemin Aydın Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı daha sonra ASKİ Genel Müdür Vekililliği de yapan Cemalettin Küçükerol ve şu anki şaibeli ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç ile İkizdere Barajı yakınlarında buluştuklarını açıklayan Servet Töz, kendisine bilgilerin Hakan Olkaç tarafından verildiğini ve Olkaç'ın o dönem Çerçioğlu aleyhine muhbirlik yaptığını da, kamuoyuyla paylaştı.

    Bilindiği gibi Hakan Olkaç, iki kez zincirleme görevi kötüye kullanmaktan bir yıl üzeri ceza almış, ilk cezassında uygulanan HAGİB yani ertelenen hükmün infazının yapılacağı ve denetimli serbestlikte olduğu halde Özlem Çerçioğlu tarafından ASKİ vekillik koltuğunda oturması, daha sonra da bakanlıkta geçen karanlık ilişkiler ardından asaletinin alınmasını sağlamıştı.

    Çerçioğlu'nun Hakan Olkaç hakkında hukuk dışı şekilde hiç bir idari soruşturma yapılmamış ve görevi zincirleme şekilde kötüye kullanmaktan hakkında Aydın Valiliği üzerinden İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusu yapılmıştı.

    Çerçioğlu'nun korumak için kendisini ateşa attığı Hakan Olkaç'ın aslında bir muhbir olduğunun Servet Töz tarafından açıklanmasının, Aydın BŞB ve siyaset arenasında deprem etkisi yarattığı kaydediliyor.

    Buna rağmen yapışık ikizler misali Çerçioğlu ve Olkaç'ın ayrılamayacağı belirtliyor. Çünkü Hakan Olkaç'ın sosyal medyaya düşen ses kaydında, Özlem Çerçioğlu'nun eşi Ercan Çerçioğlu'nun yakın arkadaşı Adnan Hacırecepoğlu isimli şahsa yasa dışı şekilde doğrudan teminlerle günümüz parasıyla milyonlar aktarıldığı ortaya çıkmıştı. Savcılıkta soruşturma aşamasında olan bu dosya için yapılan suç duyurusu ardından, ifadeler alınmaya başlanmıştı.

    Hakan Olkaç'ın elinde benzeri çok sayıda delil ve kayıt olduğu ileri sürülerek, her ne yaparsa yapsın Çerçioğlu tarafından kendisine dokunulamayacağına vurgu yapılıyor.

    Servet Töz ise bu hukuk dışılıklara ve yolsuzluk iddialarına karşı Çerçioğlu tarafından kendisiyle anlaşılmak istendiği, kendisinin buna yanaşmadığını, daha sonra Durmuş Tuna ile görüşmelerinde Özlem Çerçioğlu tarafından kendisine iletilen mesajlarda eşi ve kızlarının işten çıkarılacağı tehditlerini aldığını belirtiyor.

    Durmuş Tuna ve Servet Töz tarafından o günün karanlık dosyalarına ışık tutan, temelde “Çalmaz çaldırmaz, yemez yedirmez” denilen Çerçioğlu ailesinin aslında Aydın'da nasıl siyasi derebeylik ve hanedanlık türü yapılanma gerçekleştirdiği, halkın kaynaklarının nasıl şahsi çıkarlar için kullandığını, önlerinde engel gördüklerine nasıl kumpaslar kurulduğunu ortaya koyan, “Allah belanı versin” başlıklı ve de ibretlik o yazı;

    Okumak için linki tıklayınız…

    https://www.aydin24haber.com/allah-belani-versin-5073yy.htm