• Aydın BŞB’nin muhbiri…

    MLKP bünyesinde örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda uzun yıllardır bir takım gizli ve girift eylemlerde bulunduğu öne sürülen Ayşe Yılmaz hakkında istihbarat teşkilatı ve asayiş birimlerince teknik takibinin sürdüğü bilgisine ulaşıldı. Özlem Çerçioğlu gibi yılların tecrübesine sahip bir siyasetçinin Ayşe Yılmaz’ın gizlenen gerçek yüzünden bilgisi var mıdır?

    12:35:12 | 2024-10-17

    YALÇIN YILDIRIM YAZDI

    Adı Ayşe Yılmaz…

    Gerçek mesleği muhbirlik…

    Gazeteci kisvesiyle çalışan, aslında muhbirlik yaptığı öğrenilen bu sözde gazeteci kalemşör Ayşe Yılmaz Aydın Büyükşehir Belediyesi koruması altında sözüm ona habercilik yapıyor. İşi-gücü, mesnedi olmayan konularda kumpas kurmak, yaptığı yanlış ve yanıltıcı haberlerle kamuoyu oluşturup hizmet ettiği kuruma yaranmak.

    Mesleği muhbirlik yazdım ve bilerek yazdım.

    Şimdilerde Aydın BŞB içinde muhbirlik yapıyor.

    İçten içe BŞB’nin altını oyuyor.

    Manisadan Aydın’a geldi.

    Bir süre tvDEN’de çalıştı.

    Muhbirlik yaptığı tespit edilince iş akti feshedildi.

    Bir süre boşta kaldı, kafe köşelerinde salya-sümük vakit geçiriyordu.

    Daha sonra aydınhaberleri.com isimli sosyal medya hesabından sözüm ona gazetecilik yapmaya başladı ve bu yolla Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin içine girdi.

    Özlem Çerçioğlu da kendi piarı için bunu kullanıyor.

    * * *

    İşte bu Ayşe Yılmaz'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı, birliği ve bölünmez bütünlüğüne karşı yasadışı faaliyetleriyle bilinen Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) silahlı terör örgütü üyesi olduğu iddiası devletin resmi kayıtlarına geçti. MLKP bünyesinde örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda uzun yıllardır bir takım gizli ve girift eylemlerde bulunduğu öne sürülen Ayşe Yılmaz hakkında istihbarat teşkilatı ve asayiş birimlerince de teknik takibinin sürdüğü bilgisine ulaşıldı.

    Cumhurbaşkanlığı’nın Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) kapsamında geçtiğimiz yıllarda görevlerinden ihraç edilen bazı MLKP ve yasadışı örgüt mensuplarına Efeler'de ikamet ettiği evinde yardım ve yataklık yaptığı da iddia edilen Ayşe Yılmaz'ın, öne sürülen eldeki bulgular ışığında bir dönem toplum ahlakını temelden sarsan LGBT-İ yanlısı yayın politikası da devletin radarına girmişti.

    Ayşe Yılmaz'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığı, birliği ve bölünmez bütünlüğüne karşı yasadışı faaliyetleriyle bilinenMLKP adlı terör örgütünce Aydın'daki basın camiasına neden konuşlandırıldığı henüz bilinmemekle beraber ileride sansasyonel herhangi bir eylemde bulunup bulunmayacağı ise tam bir muamma olarak bir takım soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

    Konunun iyice anlaşılması için,

    MLKP TERÖR ÖRGÜTÜ NEDİR?

    Bunu kamuoyu ile paylaşalım.

    MLKP, dört örgütün birleşmesi ile oluşuyor.

    1991'de TDKİH ve TKİH birleşir.

    Eylül 1994'te, TKİH ve TKP/ML Hareketi Birlik Kongresini toplar ve MLKP-K kurulur.

    Eylül 1995'te toplanan 1. Parti ve Birlik Konferansı, MLKP-K ile TKP/ML (YİÖ) (Türkiye Komünist Partisi / Marksist Leninist - Yeniden İnşa Örgütü) arasındaki birliği sağlar ve "Kuruluş" ekini kaldırır.

    Böylece MLKP, dört komünist örgütün birleşmesiyle oluşur. Gençlik örgütü olarak Komünist Gençlik Örgütü adlı bir örgüt kurar.

    1995'te bir grup MLKP’den ayrılır ve Komünist Parti-İnşa Örgütü adı altında yeni bir teşkilat kurar. Ardından 2010'dan sonra "MLKP/Yeniden Kuruluş Hareketi" adlı ayrılık meydana gelir. MLKP "Kürt milliyetçiliğine yakın olduğu, "PKK kuyrukçuluğu yaptığı" ve ayrılık ilan edenlere karşı zor kullanması gerekçeleriyle bazı gruplarca eleştirilmiştir. Örgüt FESK (Fakirlerin ve Ezilenlerin Silahlı Kuvvetleri) adı altında bir yapıya sahiptir.

    MLKP, 12 Mart 2016 tarihinde Halkların Birleşik Devrim Hareketi bileşenleri ile birleşerek Türkiye'de faaliyet yürüten bazı komünist ve Marksist-Leninist silahlı örgütlerle ortak bir cephe oluşturur.

    * * *

    İşte yazının ilk başında görevi muhbirlik dediğimiz sözüm ona gazeteci Ayşe Yılmaz’ın bu örgütün muhbiri olduğu öne sürülmektedir. Aydın’a hangi amaçla geldiği belirsizdir. Basın mensubu kisvesi altında Aydın Büyükşehir Belediyesi gibi bir kurumun içine sokulması ve bu kurum tarafından fonlanması oldukça manidardır. Özlem Çerçioğlu gibi yılların tecrübesine sahip birinin Ayşe Yılmaz’ın gizlenen gerçek yüzünden bilgisi var mıdır? Orasını biz de bilmiyoruz.

    Hakkında hiçbir araştırma yapılmadan Aydın Gazeteciler Cemiyeti üyesi de yapılan Ayşe Yılmaz, bu kimlikle basın sektörünün içinde yer alıyor.

    Şimdilik bu kadar…

    Bize Kara Şafak diyenler Aydın’da meydan boş değil bilesiniz….