• Çerçioğlun’dan bir skandal daha

    Aydın CHP İl Gençlik Kolları seçiminde Çerçioğlu diktatörlüğü damgası

    07:16:56 | 2024-10-17

    16 Ekim Çarşamba günü düzenlenen 17. Aydın İl Gençlik Kolları Olağan Kongresi’ne Özlem Çerçioğlu’nun skandal siyasi müdahalesi damga vurdu.

    Seçime direkt müdahalede bulunarak Söke, Kuşadası, Didim örgütlerinin iradesini yok sayan Özlem Çerçioğlu, kongre merkezinde büyük tepkiye neden oldu. Yok sayılan Söke Didim ve Kuşadası gençlik kolları başkanları ve üyeleri kongreyi  protesto ederek terk etti.

    17. Aydın İl Gençlik Kolları Olağan Kongresi Şükran Güngör Yıldız Kenter Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Tek adayla gidilen seçimde İl Başkan Adayı Sosyal Kılıç’ın yönetim listesi okunurken, Söke örgütünde seçilmiş Gençlik Kolları ve örgütün iradesi dışında yer alan yönetici isimleri tepkiye neden oldu.

    Listede ayrıca Kuşadası Örgütü’nün önerdiği yönetici isminin yer almaması ve Didim örgütünden kimsenin listeye yazılmaması Özlem Çerçioğlunun parti demokrasisine aykırı olarak skandal müdahalesi  olarak görüldü.

    Yönetim listesine yazılan CHP Gençlik Örgütü’nün kapısından bir kez bile geçmeyen Şefik Çerçioğlu (Özlem Çerçioğlu’nun oğlunun)  ismi ise üç batı ilçesinin de tepkisine neden oldu. Seçimde iradelerinin yok sayıldığını ifade eden Söke Gençlik Kolları Başkanı Fırat Mert, Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Tuğçe Ölkü ve Didim Gençlik Kolları Başkanı Ali Övet, örgütleriyle beraber oy kullanmayarak kongreden ayrıldı.

    “Ne demişler Çerçioğlu çaldı Çerçioğlu oynadı”